Alüminyum Folyonun Makinelerdeki Mucizesi

Çamaşır yıkamak çoğumuz için büyük bir problem yaratabiliyor. Özelikle de çamaşırlarımızın üzerinde büyük ve inatçı lekeler varsa çamaşır yıkamak bir çileye dönüşüyor. Peki kıyafetlerdeki lekelerinden kurtulmanın kolay yolu nedir? İşte detaylar...

09.07.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-11:54) Alüminyum Folyonun Makinelerdeki Mucizesi

Çamaşır yıkarken hepimiz inatçı lekeler ile karşılaşırız. Bu lekeler oldukça can sıkıcıdır çünkü bu lekeler tek yıkamada çıkacak türden değildir. Ama lekeleri çıkartmanın daha pratik yolları var.

TEK BİR MADDEYE İHTİYACINIZ VAR!

Çamaşır makineniz çalışmaya başladığı andan itibaren statik elektrik üretmeye başlar. Bu da çamaşırlarınızda bulunan lekelerin hepsinin çıkmasını engeller. Makinenizin statik elektrik üretmesini önlemek için ihtiyacınız olan tek malzeme ise alüminyum folyodur.

MİNİK TOPLAR YAPIN

Yağacağınız tek şet elinize ihtiyacınız olduğu kadar alüminyum folyo alın ve parlak kısımları dışarıda olacak şekilde 4 cm çapında minik toplar oluşturun. Çamaşır makinenizin doluluk oranına göre folyo toplarını yapın. Bu topları çamaşır makinenize çamaşırlarla birlikte atın. Burada önemli olan makinenizi çok fazla doldurmamak. Çünkü bu makinenizin daha çok su ve elektrik harcamasına neden olur. Önceki adımları eksiksiz yerine getirdiyseniz makinenizi çalıştırabilirsiniz. Sonrasında makineniz yıkama işlemini tamamladı zaman çamaşırlarınızı çıkarın ve kuruması için serin bir yere asın.

ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ

Alüminyum folyo topları ile beraber yıkanan çamaşırlarınıza baktığınızda gözlerinize inanamayacaksınız çünkü lekeler tamamen yok olacak. Bu yöntemi hem renkli hem de beyaz çamaşırlarınız için kullanabilirsiniz.

ELEKTRİKLENMEYİ ÖNLEYECEK

Eğer kıyafetlerinizin elektriklenmesinden şikayetçiyseniz alüminyum folyo topları elektriklenmenin de önüne geçerek sizi büyük bir problemden de kurtaracak. Aynı zamanda makinenizde çamaşırlarınızı alüminyum folyo kullanarak yıkadığınızda daha az deterjan harcarsınız çünkü alüminyum folyo lekeleri tümüyle yok edecektir. Dolayısıyla lekeleri çıkartmak için fazla deterjan kullanmanıza gerek kalmayacak.

ÇOCUK SAHİPLERİNİN EN SEVDİĞİ YÖNTEM

Alüminyum folyo ile çamaşır yıkama, özellikle bebekli evlerde daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Çünkü bebekler doğaları gereği kıyafetlerini hemen kirletirler ve hijyenlerini koruyabilmek için çamaşırlarının sık sık temizlenmesi gerekir. Özellikle mama ve istifra gibi kalıcı ve temizlemesi çok zorlu olan lekelerin hızlıca temizlenmesine yardımcı olan alüminyum folyo topları, kıyafetlerin yepyeni görüntüsüne kavuşmasına yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal