Altın Kaplama (Vermeil) Nasıl Temizlenir?

Halk arasında altın kaplama olarak bilinen vermeil eşyaların temizlenmesi en az altını temizlemek kadar zordur. O nedenle sizin için bir karışım hazırladık.

25.09.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-10:19)

Vermeil yani altın kaplama takılarınızı ya da eşyalarınızı temizlemek için vereceğimiz tarifi ve talimatları dikkatli okumalısınız.

ALTIN KAPLAMA NASIL TEMİZLENİR?

Karbonat tozu ve suyu eşit oranda kullanarak bir karışım hazırlayın. Vermeil maddesini kaplayacak kadar karıştırın. 1/4 bardak kabartma tozu ve 1/4 bardak su ile başlayın ve lazım olacak kadar karıştırın. Kimyasal aşındırıcılar mesela sabun vermeil için oldukça zordur ve kimyasal bir reaksiyona sebep olabileceği ve mücevherlerin rengini bozartabileceğinden uzak durulmalıdır. Karışımı, aşındırıcı olmayan temiz bir örtüyle öğeyi yavaşça kaplayarak vermeil üstüne uygulayın. Vermeil altından yapılmıştır, hemen çizilir. Aşındırıcı olabilecek herhangi bir bez veya malzeme uygulamaktan kaçının. Vermeil maddesini ılık akan su altında koyarak ve yumuşak, temiz bir bezle yavaşça silerek macunu durulayın. Çiziklere sebep olabileceğinden kesinlikle dairesel hareketlerle ovalamayın. Yumuşak bezle kurulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal