Ali Nazik Kebabı Tarifi

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ali Nazik Kebabı sadece lezzetiyle değil hikayesiyle de herkesi etkilemektedir. Peki Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte Tarifi…

22.06.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:16) Ali Nazik Kebabı Tarifi

Birçok kişi sırf hikayesi yüzünden bu kebabı tatmak isterler ve orijinal tarifi öğrenmek için araştırma yapmaktadırlar. Yavuz Sultan Selim İran seferi sırasında Gaziantep’e gelmiş ve burada 3 gün konaklamıştır. Kendisine Antep halkı sayısız geleneksel yemeklerle ve tatlılarla donatılmış bir sofra kurmuş. Yavuz Sultan Selim İçlerinden yoğurtla patlıcanın harmanlandığı yemeğe hayran kalmış ve 'Hangi eli nazik yaptı bunu?' diye sormuş ve o zamandan günümüze kadar bu şekilde meşhur olan bu yemek önce 'Ala nazik' ardından da 'Alinazik' olarak değişmiştir.

Bu yemeğin en güzel yapıldığı yer tabi ki Antep olup, Antep’e gitme imkanı olmayanlar için bu Ali Nazik Kebabı Tarifi, yapanlara Antep’te bu lezzeti tatmış gibi hissetirecektir.

Alinazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler – 5 Kişilik –Hazırlama Süresi: 30 dk

Patlıcan – Yoğurt Karışımı İçin Malzemeler

• 3 adet büyük patlıcan

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 kase süzme yoğurt

Et / Kıyma karışımı malzemeleri

• 300 gram orta yağlı küçük doğranmış et veya kıyma

• 1 çorba kaşığı tereyağı

• 1 çorba kaşığı biber salçası

• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

• 1 çay kaşığı tuz

• Karabiber

Servis İçin Malzemeler

• 1 adet domates

• 1 adet yeşil veya sivri biber

• maydanoz

Alinazik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

• Patlıcanlar közlenir ve soyulur

• Tuz eklenir ve bıçakla ince ince kıyılarak karıştırılır. Ardından sarımsak da eklenerek kıyılmaya devam edilir. Bu karışıma süzme yoğurt ile birleştirilerek karıştırılır.

• Sarımsak ve tereyağı derin bir tava veya tencereye alınarak sotelenir

• Çok küçük doğranmış etler veya kıyma bu karışıma ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir, kısık ateşte 7-8 dakika ara ara karıştırılırak pişirilir ve etin suyunun tamamen bitmesi sağlanır.

• Biber salçası, toz kırmızı biber, tuz eklenerek tatlandırılan et ocaktan alınır.

• Yayvan bir tabağın içerisine patlıcanlı yoğurtlu karışım serilir. Et karışımı tam ortasına koyularak üzerine maydanoz serpilir.

• Tabağın kenarları domates ve yeşil biber parçaları ile donatılır.

Alinazik Kebabı Tarifi İçin Servis Şekli

Tereyağı ve pul biber ile yapılan sos kebabın üzerine gezdirilir ve sıcak servis yapılır.

Tabağın kenarına dizilen domates ve biberle isteğe göre közlenerek de dizilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal