Akneli Ciltlerin Makyaj Yaparken Dikkat Etmesi Gerekenler

Akne ve sivilce sorunu yaşayan kadınların makyaj yaparken daha da dikkatli olması gerekiyor. Zira hatalı makyaj uygulamaları sivilce ve aknelerin daha da artmasına yol açabiliyor. Sivilce ve akne sorunu olan ciltlerin makyaj yaparken dikkat etmesi gerekenler…

06.02.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:52) Akneli Ciltlerin Makyaj Yaparken Dikkat Etmesi Gerekenler

Akne ve sivilce sorunu yaşayan kadınların makyaj yaparken daha da dikkatli olması gerekiyor. Zira hatalı makyaj uygulamaları sivilce ve aknelerin daha da artmasına yol açabiliyor.

Sivilce ve akne sorunu olan ciltlerin makyaj yaparken dikkat etmesi gerekenler…

Kirli makyaj fırçalarını kullanmamak

Kirli makyaj fırçaları oldukça bakteri barındırır. Bunun önüne geçmek amacıyla haftada için en azından bir defa fırçanızı temizlemelisiniz.

Sivilceleri sıkmak

Ciltte çıkan sivilceleri sıkmadan durabilmek oldukça zor. Fakat sivilceyi sıktıktan sonra açık alanın üstüne makyaj uygulamak daha da kötü bir görünüme neden olacaktır.



Fazla makyaj uygulamamak

Concealer ve fondöten; harika makyaj malzemeleridir fakat bu her ikisini yüzünüzün tamamında çok miktarlarda kullanmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Fazla yapılan makyaj diğer yandan cilt sorunlarınızı daha da fazlalaştıracaktır. Kırmızılıkları kapatmak amacıyla yeşil concealer kullanmanız yeterli.

Makyaj yaparken parmakları kullanmamak

Ellerinizi yıkamış olsanıza rağmen; ürünlerinize bakterilerin bulaşmasını engellemek amacıyla makyajınızı fırça ya da sünger ile uygulamanız gerekir.

Cilt temizliğini unutmamak

Cildi temizlemeyi unutmak aslında yaptığımız en büyük hatalardan biri. Özellikle akne çevresindeki ölü derilerden cildi temizlemek; bu süreçte büyük etkiye sahip.

Yanlış makyaj ürünlerini kullanmamak

Akne ve sivilcelerle başınız dertteyse; yağsız, komedojenik özelliği olan ürünleri kullanmamalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal