Akıtma Tarifi

Haftanın her günü kahvaltıda keyifle yiyebileceğiniz enfes bir tarife ne dersiniz? Mutlulukla ilgisi olan kahvaltının, kahvaltıda yediğiniz enfes lezzetlerle de kesinlikle ilgisi var. Peki kahvaltıda akıtma nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

23.12.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-09:04)

Hem ekonomik hem de yapımı kolay bu tarife ailecek bayılacaksınız. Günün en keyifli öğünü kahvaltıda tadından yenmeyecek bu lezzete siz de hayran kalacaksınız.

AKITMA TARİFİ

MALZEMELER: 

2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 6 yemek kaşığı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı şeker.

HAZIRLANIŞI: 

Yumurtayı genişce bir kabın içinde, çırpma teli yarıdmı ile hafif şekilde karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmayı sürdürün. Tüm malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika süresince buzdolabında bekletin.
Derin olmayan geniş tavayı güzelce ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif şekilde yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak yayın.Üst kısım göz göz olana dek pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer tarafını çevirin. Her iki yüz de güzelce pişince sofranızda ikram edebilrisiniz

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal