Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Fark Nedir?

Böğürtlen ve ahududu aynı familyadan birbirine benzeyen iki meyve. Çoğu kişi ikisi arasındaki farkı farketmez. Peki ahududu ve böğürtlen arasındaki farklar nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim.

22.07.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-10:31) Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Fark Nedir?

Böğürtlen ve ahududu... ikisini de çok sever ve mevsiminde bol bol yeriz.Hatta reçeli marmelatı da kahvaltılarımızdan eksik olmaz. Peki ikisini birbirinden ayıran özellikler nelerdir? İşte onları ayıran özellikleri.

AHUDUDU VE BÖĞÜRTLEN ARASINDAKİ FARKLAR  

-Bu iki meyveye baktığımızda ahududu böğürtlen kadar sert ve dayanıklı değildir. Aynı zamanda ahududu her yerde yetişmez. Kırmızı ve biraz mora kaçan böğürtlen meyvesini yol kenarında ya da bahçelerde yaygın olarak görürken ahududuya her yerde denk gelmeyiz.

-Böğürtlen ve ahudududa diken bulunuyor. Renkleri her ne kadar farklı olsa bile görünümlerinin benzerliği ile sık sık karıştırılabiliyor veya aynı meyve zannediliyor. 

-Aynı zamanda ahududu çileğe de benzer özelliktedir. Böğürtlenin boyutu hiç bir zaman büyümez bir çekirdek kadar boyutu olurken ahududu görüntüsü ile çilek boyutuna ulaşabilmektedir. Bu nedenle zaman zaman dağ çileği olarak da bilinmektedir.

-Lezzet olarak da oldukça farklıdır. Böğürtlenin tadı daha ekşi ve mayhoş , ahududunun daha tatlı yumuşaktır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal