Ahşap Boyama

Ahşap boyama teknikleri? Ahşap boyama malzemeleri nelerdir? Ahşap boyama hakkında merak edilenler haberimizde...

15.05.2018-19:27 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-13:47) Ahşap Boyama

Ahşap boyama teknikleri? Ahşap boyama malzemeleri nelerdir? Ahşap boyama hakkında merak edilenler haberimizde...

Ahşap mobilya yenileme işlemi, mobilyaların görüntüsünü muazzam bir biçimde değiştirebilir. İster çok değer verdiğiniz eski bir mobilya olsun isterse de daha ucuz bir model olsun, ahşap boyama her daim verilen uğraşa değer bir işlemdir.

AHŞAP BOYAMA NASIL YAPILIR?

Ahşap bir parça üstünde ahşap boyası kullanmak için onu gerçek haline tekrar döndürmek ilk esastır. Bu nedenle ahşap mobilyayı zımparalamak lazımdır. Ahşap mobilya yenileme işlemi için ahşap boyası, poliüretan, zımpara, eski kumaş parçaları, karıştırma çubuğu; boya damlalarının yere damlamasını engellemek için ise bez, lateks eldiven, emniyet gözlükleri ve boya fırçası lazımdır. İlk olara yenileme işlemi gerçekleştireceğiniz ahşap eşyanın yüzeyini zımparalayıp, temizlemelisiniz. Ardından çalışma gerçekleştireceğiniz kısıma boya damlalarının damlamasını gidermek için bez örtmelisiniz. Ellerinizin boya ile koyulaşmasını arzu etmiyorsanız, eldiven giymeyi ihmal etmemelisiniz.

Ahşap boyanın kullanılabilir duruma gelmesi amaçlı kutusunu açıp iyice karıştırın ve ahşap zemini fırça ile boyamaya başlayın. Yüzey arzu ettiğiniz koyuluğa ulaşıncaya dek boyayı 5-15 dakika kadar bekletin. Boyadığınız bölümde fazla bir boya kullanımı olmuş ise fazla boyayı eski kumaş parçaları kullanarak temizleyebilirsiniz. Bu işlem esnasında, boyanın ahşap eşyanın her kısmında aynı olması, bir örnek olması için rengini kontrol edin. Boya fazlalığını almak için temizlediğinizde, çoğu zaman renk değişikliği olur. Bez ile silme kısmında çok uzun zaman beklememelisiniz; çünkü renkler hemen çıkabilir.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal