Ağlayan Kek Tarifi

Çok önemli misafirleriniz gelecek ve tatlı bir şeyler yapmayı düşünüyorsunuz, işte bu tarif tam da sizlere göre.

03.07.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:57) Ağlayan Kek Tarifi
Adının ağlayan olması kekin üst katmanının akışkan bir kıvamda olmasından dolayıdır. Anne keklerinin biraz daha şekillendirilmiş tarifi de denilebilir. Üst katmanı akışkan olduğu kadar inanılmaz lezzetli ve istediğiniz gibi süsleyebileceğiniz bir kektir. Evinizde bulunan malzemelerle Hindistan cevizi, damla çikolatası, oreo bisküvi gibi malzemeler ile çok kolay bir şekilde tatlandırabilirsiniz. Servisi için yanında dondurma mükemmel olacaktır.

İçindekiler:

• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 kahve fincanı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı un
• 1 çay bardağından biraz az kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Üst katmanı için:
• 1 paket çikolata sosu
• 1 litre soğuk süt
• 2 paket krem şanti

• Süslemek için:

• Hindistan cevizi ya da damla çikolatası, Antep fıstığı

Ağlayan Kekin Yapılışı?

4 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri bir kabın içinde çırpıcı ile iyice köpürene kadar karıştırılır. İçine sıvı yağını ve sütü ekleyerek tekrar 5 dakika kadar karıştırılır. 4 malzeme iyice karıştıktan sonra 1.5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek koyulur. Kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.

Ağlayan kek, üst katmanlı bir kek olduğu için kare şeklindeki tepsilerde pişirilmesi işinizi kolaylaştıracaktır. Hazırladığımız harcı kalıbımızı yağladıktan sonra dökelim ve önceden ısıtılmış fırına verelim.

Kek pişerken, üstü için soslarını hazırlayalım. 1 paket çikolata sosuna 2 su bardağı süt yeterli olacaktır. Tencereye boşalttıktan sonra orta kısık ateşte akışkan kıvama gelene kadar pişirilir. Burada sürekli karıştırmanız çok önemlidir. Piştikten sonra krem şantisini hazırlayabilirsiniz. 1 paket krem şantiye 1 su bardağından daha az süt yeterli olacaktır. Mutfak robotu yardımıyla çırptıktan sonra soğuması için buzdolabına koyulması gerekmektedir. Kekiniz yarım saate pişecektir. Kekinizi yarım saat mutlaka dinlendirin ve tüm malzemeleriniz hazır olduğunda, önce krem şantinizi kekin üzerine sürerek daha sonra çikolata sosunuz gezdiriniz. Bundan sonrası süslemenizle devam edecektir.

Ağlayan kekin püf noktaları:

Keki hazırlarken, yumurta ve şekerin iyice çırpılmış olması ve sarı rengi alması kekin kıvamında olmasında önemlidir. Kek hamuru normal keklerden biraz daha akışkan olmalıdır, bu yüzden unu yavaş yavaş dökmek gerekir. Krem şantisi için hazırladığımız süt soğuk olmalıdır. Çikolata sosunu hazırlarken sürekli karıştırılmalı, böylece dibi tutmamış olur hem de akışkanlığı sağlanmış olacaktır.

Pişirme önerisi:

Ağlayan kek için, 180 derecelik fırın ısısı önerilir. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirilebilir.
Ağlayan Kekin Yanında Dondurma

Böylesi lezzetli, akışkan bir tarifin yanında dondurma güzel bir seçenek olacaktır. Eğer hazır almak istemezseniz evde çok pratik dondurma yapabilirsiniz.

Evde Muzlu Dondurma

Evde muzlu dondurma yapmak, çok pratik ve sağlıklıdır. Ayrıca hazırladığınız tatlıların yanında mükemmel ikili olacaktır.

Bunun için Malzemeler:

• 5 adet büyük boy muz
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 paket krema



Yapılışı:
5 adet muzu küçük olacak şekilde doğrayalım ve kabın içine koyup 1 gün boyunca buzlukta bekletelim. Ertesi gün, bir mutfak robotuna donmuş muzları, 2 yemek kaşığı pudra şekerini ve kremayı ekleyip çırpalım. Çırpma işlemi biraz uzun sürebilir. Kremamsı bir kıvama geldikten sonra saklama kabına konularak tekrar buzluğa koyulur. Tüm yapılan işlemler bu kadardır. Ertesi gün lezzetli bir muzlu dondurma yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal