Ağızda Dağılan Tahinli Kurabiye Tarifi

Enfes kıvamıyla pastane kurabiyesini andıran tahinli kurabiye tarifi çaylarınızın yanında vazgeçilmezlerinden biri olacak olacak. Helva tadında tahinli kurabiye yapmak zannettiğinizden de kolay olacak. İşte ağızda dağılan tahinli kurabiye tarifi...

Ağızda Dağılan Tahinli Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Tahinli Kurabiye Tarifi

Yüksek besin değerine sahip olan tahin, kurabiye hamurunun içine girince ortaya helva tadında yeni bir lezzet çıkıyor. Tahinli kurabiye cevizli ve cevizsiz olacak şekilde yapabilirsiniz. Tadan herkesten tam not alan tahinli kurabiyeyi yemeden duramayacaksınız.

MALZEMELER

  • Bir su bardağı tahin
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine sıvı yağı, tahini, pudra şekerini ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın. Ardından malzemeler harmanlandıktan sonra içine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra tüm malzemeler harmanlanınca yoğurma işlemine geçin. İyi bir şekilde yoğurduğunuz kurabiye hamurundan minik parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın. Bu işlemi bitirdikten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üzerine kurabiyeleri aralıksız olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirin.

TAHİNLİ KURABİYE PÜF NOKTALARI

Tahinli kurabiye yaparken pudra şekeri kullanırsanız, kurabiyeniz çok daha pürüzsüz bir görünüme sahip olacaktır. Kurabiye malzemelerinin hepsinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hemen servis tabağına almayın. Bir süre soğumalarını beklemeniz kurabiyelerin dağılmasını önleyecektir.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR