Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Limonlu Kurabiye Tarifi

Evde pratik bir şekilde yapılabilen kolay kurabiye, ağızda dağılan bir lezzet... Misafirleri için harika tarif arayanlar için, limonlu kurabiyenin yapılış tarifini bir araya getirdik! Limonlu kurabiye nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte malzemeleri.

Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Limonlu Kurabiye Tarifi

Limonlu kurabiye nasıl yapılır? Limonlu kurabiye tarifi için lazım olan malzemeler neler? İşte seveceğiniz ve vazeçemeyeceğiniz limonlu kurabiyenin yapılışı.

LİMONLU KURABİYE TARİFİ  

Malzemeler; 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 2 adet limonun kabuğu, 1 adet limon suyu, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3 - 3,5 su bardağı un, 1/2 çay bardağı pudra şekeri.

Yapılış aşaması; Un haricinde tüm hamur malzemelerini bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Sonrasında unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeniz lazım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar kontrollü bir biçimde 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumasını sağladıktan sonra üzerine pudra şekerini gezdirdikten sonra sevdiklerinizle yiyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayi aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR