Afrodizyak Etkiye Sahip Olan Besinler

Her gün tükettiğimiz besinler arasında afrodizyak etkisi olanları duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. Yapılan araştırmalar sonucunda afrodizyak bakımından zengin olduğu kanıtlanan bu besinler, cinsel dürtünüzün artmasına neden olacak. Peki, afrodizyak etkiye sahip olan besinler nelerdir? İşte detaylar…

31.08.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-15:21) Afrodizyak Etkiye Sahip Olan Besinler

Gün içerisinde çok sık tükettiğimiz besinlerinde arasında bulunduğu afrodizyak etkiye sahip olan besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte afrodizyak etkiye sahip olan besinler…

BAL KABAĞI

Lif ve potasyum bakımından zengin olan bal kabağı hem dayanıklılık için oldukça faydalı hem de sinirleri ve kasları sakinleştirmeye yardımcı olan magnezyum içermektedir.

KEREVİZ

Kerevizin içeriğinde, kadınların erkeklerde çekici bulduğu bir erkek feromonu olan androstenon bulunmaktadır.

SARIMSAK

Sarımsak, kan akışını ve genel kardiyovasküler sağlığı artırmaya yardımcı olan allisin bakımından oldukça zengin bir besindir.

ELMA

2014 yılında yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, günde bir elma yemenin özellikle genç kadınlarda daha iyi bir cinsel yaşam ile ilişkili olduğunu belirtildi.

SAFRAN

Safranın, cinsel dürtü üzerinde çok güçlü etkileri bulunmaktadır. Safranın afrodizyak geçmişi, safranlı süt ile yıkandığı belirtilen Kleopatra'ya kadar dayanır. Son yıllarda yapılan araştırmalar, safranın kısır erkeklerde sperm hareketliliğini artırmak için kullanıldığı ortaya koymuştur.

İNCİR

Cinsel dayanıklılığın ve libidonun artmasını sağlayan incir, amino asitler bakımından oldukça zengin bir besindir.

AVOKADO

Uzmanlar avokadonun yüksek miktarda folik asit içerdiğini ve vücuda enerji sağlayan B9 vitamini ve B6 vitamini (testosteron üretimini artırmaya yardımcı olan) bakımından zengin olduğunu belirtiyor.

ÇİKOLATA

Heyecan ve mutluluk hissi veren çikolata bir uyarıcı olan feniletilamin içermektedir.

MUZ

Muz, erkeklerde cinsel dürtünün artmasını sağladığına inanılan bromelain enzimi içerir ve bunun yanı sıra yüksek düzeyde potasyum, riboflavin ve B2 vitaminine de sahiptir.

SOMON

Somon balığı, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir besindir. Ayrıca östrojen üretimi için yapı taşları sağlayarak libidoyu da artırır.

BADEM VE CEVİZ

Badem ve ceviz, hormon üretimine yardımcı olan omega-3 gibi yararlı yağ asitleri içermektedir.

KARPUZ

Uzmanlar, vücuttaki nitrik asit miktarını artırmaya yardımcı olan karpuzun kan akışını hızlandırdığını ve damarlarının gevşemesini sağlayarak cinsel uyarılmayı artırdığını belirtiyor.

BAL

Hipokrat'ın cinsel güç için reçete ettiği ‘sıvı altın’, hormon seviyelerini ve nitrik oksidi (uyarılma sırasında kan akışını artırmaya yardımcı olan) düzenlemeyi sağlayan bor içermektedir. Nitrik oksit aynı zamanda ereksiyon ve klitoral kan hücumu oluşturmada rol oynayan kan damarlarının açılmasını da sağlar.

KAHVE

Çikolataya benzer şekilde kahvenin içeriğinde bulunan kafeinin de dayanıklılığı artırdığı ve ruh halini yükselttiği bilinmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal