Afrika Menekşesi Çiçeğine Nasıl Bakılır? Menekşenin Mevsimi Nedir?

Gördüğümüzde bakışlarımızı alamadığımız bir çiçek olan Afrika menekşesi çiçeği güzelliğini renklerine yansıtan sık gördüğümüz bir çiçektir. Peki menekşe çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır? Menekşenin mevsimi hangisidir? Haberimize birlikte bakalım.

20.04.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-16:58) Afrika Menekşesi Çiçeğine Nasıl Bakılır? Menekşenin Mevsimi Nedir?

Menekşe çiçeği balkonlarda, evlerin pencere kenarlarında karşımıza çıkan, dekoratif özel bir çiçek türüdür. Menekşeler için saksının büyüklüğü ve ortamın aydınlık olması çok önemlidir. Menekşeler güzelliği ve bakıının kolaylığı ile sorun yaşamadan yetiştireceğiniz uzun ömürlü bir çiçek türüdür. Menekşe bakımı nasıl yapılır? Menekşenin evde bakımı nasıl olmalıdır? Gelin içeriğimize birlikte bakalım.

EVDE MENEKŞE BAKIMI NASIL YAPILIR?

Menekşeyi koyacağınız saksı küçük, derin ve hava alabilecek delikli bir saksı olmalıdır. Menekşenin toprağını seçerken özellikle toflu dediğimiz nemli ve aynı zamanda yoğunluğu düşük topraklar olmasına dikkat edin. Daha sonrasında erlit, ponza, vermikülit gibi mineralleri toprağa ayrıyeten ekleyebilirsiniz.

Tropikal iklimleri seven Afrika menekşesi gün ışığını sever ancak burada dikkat etmeniz gereken, çiçeği doğrudan güneşe temas edecek şekilde değil dolaylı yoldan güneş ışınlarına maruz bırakmanız olacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal