Adet söktürücü bitkiler ve çaylar nelerdir? vde hazırlayabileceğiniz bitki çayları, doğal kürler ile adeti en hızlı ve kolay adet söktürücü karışımlar

İlaç kullanmadan ve herhangi bir yan etkiye maruz kalmadan, evdeki malzemelerle sağlıklı ve kolay bir şekilde adet döngünüzü düzene sokmanız için tüyoları haberimizin içinde bulabilirsiniz…

27.02.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-12:39)

Adet dönemi, bir kadının sağlıklı hormon döngüsüne sahip olduğunu göstermektedir. Doğurganlık için oldukça önemli olan adet döngüsü, her ay düzenli olarak yaşanan biyolojik bir durumdur. Ancak bazı dönemlerde adet sürecinde gecikmeler yaşanmaktadır. Bu tarz durumlar için ilaç tedavisinin yanı sıra adet söktürücü bitki ve bitki çaylarını kullanabilirsiniz. 

Sağlıklı bir kadının adet döngüsü 28 gün aralığındadır. Bu periyot tablosu; stres, hormon değişiklikleri, aşırı kilo, duygu durum bozuklukları ve çeşitli çevresel etmenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 

Adet döneminde yaşanan düzensizlikler, kişide şişkinlik, asabiyet, huzursuzluk gibi şikayetlere neden olabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için uyarıcı bitki ve bitki çaylarından destek alabilirsiniz. Peki nedir bu doğal bitki çayları? Gelin beraber bakalım…

Adet söktürücü bitkiler nelerdir?

Adet gecikmesi yaşadığınız durumlarda, ilaç kullanmak yerine doğal yollarla adet döngünüzü destekleyebilirsiniz. Ayrıca ağrıyı azaltan dereotu sayesinde rahim kaslarındaki spazmın önüne geçmek mümkündür. Çiğ olarak salatalara eklendiğinde daha yararlı olan dereotunun tohumundan demlenen çay da adet söktürücü olarak etkilidir.

Dereotu

Dereotunun faydaları saymakla bitmiyor. Adet gecikmesinde de oldukça etkili olan dereotunu, 10 gram dereotu tohumunu havanda dövün ve bir fincan sıcak suda 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Bunun yanı sıra 1 demet dereotunu 1 litre kaynar suda haşlayıp günde 2 defa sabah ve akşam olmak üzere tüketebilirsiniz.

Alıç

Alıç, rahmi uyarıcı etkiye sahip bir adet söktürücüdür. Adet dönemi yaklaşırken bol miktarda alıç tüketmek adetin düzenli aralıklarla görülmesine katkı sağlar.

Bir miktar alıç bitkisini kaynar suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletin.

Adet döneminden 10 gün önce aç karnına günde 3 defa tüketebilirsiniz.

Maydanoz

Maydanoz antioksidan özelliği bulunan besinlerin başında gelmekte. Maydanoz düzenli olarak tüketildiğinde, vücudu arındırır ve kan sulandırıcı bir etki oluşturur. İçeriğindeki etken maddeler nedeniyle serviks bölgesi ve rahmi uyarıcı etkiye sahiptir.

İyice temizlediğiniz maydanozları 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. 

Daha sonra süzün ve soğuması için beklettikten sonra düzenli olarak tüketin.

Adet söktürücü çaylar

Soğan

Sağan kürünün vücut üzerindeki etkisi bilinir. Peki soğanın adet gecikmesini önlediğini de biliyor musunuz? Soğan, hem adet gecikmesini önler hem de yumurtalık kistlerini yok etmeye yardımcı olur. 15 gün boyunca düzenli olarak günde 2 defa soğan suyu tüketilmesi ile birlikte adet döngüsünü düzene sokmak mümkündür.

Bir tane orta boy soğanı 4 parçaya bölün ve 2 bardak su ile haşlayın.

Bu şekilde 10 dakika bekledikten sonra süzün

Elde ettiğiniz soğan suyunu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketin.

Adet söktürücü çaylar

Biberiye Çayı

Biberiye, adet söktürücü özelliğinin yanı sıra regl ağrısını azaltan ve rahimde oluşan kistlerin yok edilmesini sağlayan bir bitkidir.

Bir fincan kaynar suya 1 çay kaşığı biberiye ekleyip 10 dakika demleyin.

İsterseniz çaya limon da ekleyebilirsiniz.

Adet döngünüze göre adet görmeye başlayacağınız günden birkaç gün önce biberiye çayı tüketerek adetin tam gününde başlamasını sağlayabilirsiniz.

Civanperçemi Çayı

Pek çok ilacın etken maddesi olan civanperçemi, rahim içinin temizlenmesini sağlar, kist oluşumunu önler, rahim ağzı yaralarının tedavisine yardımcı olur.

Bir bardak kaynar suya bir tutam civanperçemi koyup 10 dakika bekletin.

Acı tadı sebebiyle tüketmekte güçlük çekerseniz içerisine bal ekleyebilirsiniz.

Adaçayı

Adaçayı, östrojen hormonu içerir ve bu sayede zamanında adet görülmesine yardımcı olur. Oldukça etkili bir adet söktürücü olarak tanımlanan adaçayı aynı zamanda rahimde miyom ve kist oluşmasını engeller.

Bir fincan kaynar suya bir tutam adaçayı ekleyip 10 dakika demleyin.

Adet dönemi yaklaşırken veya adet dönemi boyunca tüketebilirsiniz.

Adet söktürücü doğal karışımlar

Zencefil Çayı

Zencefil çayı, rahmin içini temizler ve bölgede iltihap ile kist oluşumunu önler. Ayrıca rahim ve yumurtalık kanserini de tedavi edici özelliktedir. Bal ile karıştırılarak toz formunda tüketilebileceği gibi çayı da demlenebilir.

Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili 1 fincan sıcak suya ekleyin. 10 dakika boyunca demleyin.

Tadı acı olabilir. Tüketmekte zorlanırsanız içerisine bal ekleyebilirsiniz.

Kantaron Çayı

Adet sancılarını hafifletip rahimde kist oluşmasını engelleyen kantaron çayı, rahim ve yumurtalık kanserlerinin tedavisinde de kullanılır.

Bir fincan sıcak suya 1 tutam sarı kantaron ekleyip 10 dakika demleyin.

Kantaron çayını her gün içmek adet döngüsünün düzenlenmesi için oldukça yararlıdır.

Kekik Çayı

Kekik çayı rahimdeki iltihaplanmayı önler ve rahim içindeki hastalıkları tedavi eder. Yemeklere eklenerek veya çayı demlenerek tüketilebilir.

Bir fincan sıcak suya 1 tutam kekik ekleyip 10 dakika demleyin.

Kekik çayını adet dönemi yaklaşırken günde 3 defa tüketin.

Adet söktürücü hareketler

Adet döngüsünde yaşanan düzensizliklerin önüne geçebilmek için yapılacak olan hareketler sayesinde adetin gecikmesi önlenebilir ve adet döneminin sancısız, daha rahat geçmesi sağlanabilir. Adet döngüsünü düzenleyen hareketler daha çok vücudun alt kısmı üzerinde yoğunlaşır. Günde 10-15 defa yapılan egzersizler, karın kasları ile pelvik bölgedeki kasların çalışmasını ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Ayrıca egzersiz yaparken değişim gösteren hormon seviyeleri de adet dönemindeki ağrıların azalmasına, daha rahat hissetmeye yardımcı olur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal