Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalık Tarifleri

Sizde aniden bastıran açlık hissinin karşısında ne yiyeceğinize karar veremiyorsunuz değil mi? Bu zor durumla karşılaştığınızda ise eliniz genellikle sağlıksız atıştırmalara gider. Ama bizim daha güzel bir önerimiz olacak. İşte sizi yemek saatine kadar oyalayacak pratik atıştırmalık tarifleri...

01.07.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-09:30) Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalık Tarifleri

Gün içerisinde ana öğünlerde sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği gibi ara öğünlerde yediklerimiz de fazlasıyla önemlidir. Ancak ara öğünden zarar gelmez diye düşünerek yediğimiz işlenmiş gıdalar ipin ucunu kaçırmanıza sebep olacaktır. Size zor geliyor olsa da biz işinizi kolaylaştırmak için size 4 pratik sağlıklı ve az kalorili atıştırmalık tarifi hazırladık.

HURMA BAR

MALZEMELER

*100 gram kaju

*100 gram hurma

*1 adet portakal kabuğu rendesi

*2 yemek kaşığı kakao

NASIL YAPILIR?

İlk olarak hurmaları birkaç dakika yumuşaması için sıcak suyun içerisinde bekletin. Ardından hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve blenderdan geçirerek bir tabağa alın. Kajuları ekleyerek onları da blenderdan geçirerek toz haline getirin. Daha sonra tüm malzemeleri koyu ve homojen bir kıvam alana kadar elinizle yoğurun. Karışımı streç filmle sarın ve bar şeklini vererek 30 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardığınızda istediğiniz şekilde kesebilir ve Hindistan cevizine bulayarak servisinizi güzelleştirebilirsiniz.

FIRINLANMIŞ NOHUT CİPSİ

MALZEMELER

*250 gram haşlanmış nohut

*2 yemek kaşığı zeytinyağı

*½ çay kaşığı toz sarımsak

*1 çay kaşığı toz kırmızı biber

*1 çay kaşığı ucu karabiber

*½ çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

İlk olarak nohutları haşlayın. İsterseniz nohutun kabuklarını soyabilirsiniz. Ardından suyunu süzdüğünüz nohutlara, zeytinyağı ve baharatları ekleyerek karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve nohutlar üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Önceden ısıttığınız 170-180 derece fırında nohutların üzeri nar gibi kızarıp kıtır kıtır olana kadar 15 dakika pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal