Kadayıflı Karides Tarifi

MasterChef Somer şefin özel tarifi olan kadayıflı karides, içerisinde bulunan pek çok malzeme ile harika bir tada sahiptir. Sizler için kadayıflı karidesin tarifini derledik. Kadayıflı karides nasıl yapılır?

06.07.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-13:20)

MasterChef Somer şefin özel tarifi olan kadayıflı karides, içerisinde bulunan pek çok malzeme ile harika bir tada sahiptir. Sizler için kadayıflı karidesin tarifini derledik. Kadayıflı karides nasıl yapılır?

MASTERCHEF KADAYIFLI KARİDES MALZEMELERİ

Muhammara Sos:

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 adet kırmızı kapya biber 

- 2 diş sarımsak, hafif fırınlanmış

- 50 gr ceviz

- 1 çay kaşığı isot 

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 tutam tuz

- 1 yemek kaşığı gochujang

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- 1 yemek kaşığı nar ekşisi

- 20 adet nar tanesi

- 8 adet jumbo karides

- 1 yemek kaşığı sadeyağ

- Yarım bardak portakal suyu

- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

- 100 gr tel kadayıf

Süsleme için;

- 2 çay kaşığı sumak

Nar ekşisi için;

- 3 adet nar

- Bal

KARİDES NASIL AYIKLANIR?

Karidesleri hazırlamak için ilk olarak karideslerin kafasını ayırın. Karideslerin kafasını ayırmak için karidesi bir eliniz ile tutarak düzleştirin diğer eliniz ile de başını 90° çevirin. Karidesin kafası ile birlikte siyah çizgisi de çıkmalıdır. Karideslerin kabuğunu soyarken kuyruğunu üzerinde bırakın.

MASTERCHEF KADAYIFLI KARİDES NASIL YAPILIR?

İlk olarak muhammara sosu yapmak ile başlayın. Zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürerek ocağın üstündeki açık ateşte maşa ile çevirip közleme işlemi uygulayın. Biberleri bir kâseye alarak terlemesi için üzerlerini streç filmi kapatarak bekletin. Biberlerin kabuğunu soyup sap ve çekirdeklerini çıkarın ardından da kabaca doğrayın.

Doğramış olduğunuz biberler ile birlikte sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını blendera koyarak 15 saniye taneli bir ezme yapın ardından da nar tanelerinin yarısı ile harmanlayın. Fırını önceden 180°C’ye ayarlayın.

Sadeyağı bir tavada ortalama ateşte hafif ısıtın ardından da portakal suyunu ve portakal kabuğunu ilave edin. Tel kadayıfı bir kaseye ilave ederek sadeyağ karışımını yavaşça ekleyip yumuşatın, parmaklarınızın arası yağlanmaya başladığında zaman tamamen yumuşamış olduğunu anlayabilirsiniz. 

Tel kadayıf yumuşadığında kadayıfı 1 cm genişliğinde kurdele haline getirin sonrasında kadayıf kurdelesini, karidesin kuyruğundan başlayıp tüm eti boyunca sarıp katlayın. Karidesleri fırın tepsisine dizerek tel kadayıflar altın sarısı renk olana dek yaklaşık 5 dakika fırınlayın. Narın suyunu sıkarak bir tavaya alın sonrasında bir çay kaşığı kadar bal ilave edin. Nar ekşisi tam kıvam alana dek kısık ateşte çektirin. 1 tepeleme yemek kaşığı dolusu sosu tabağa yayarak her sosun üzerine iki adet karidesi kuyrukları yukarı gelecek şekilde oturtun ardından üzerine biraz sumak ve birkaç nar tanesi koyup servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal