90’lı Yılların Modası

90’larda Sokak Modası Nasıldı? 90’larda Moda Renkler Nelerdi? 90’lı Yılların Makyaj Teknikleri Nasıl Uygulanır? Sizler için derledik. İşte detaylar...

30.06.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-16:06) 90’lı Yılların Modası

Moda sektöründe her sezon karşımıza onlarca tasarım çıkarken geçmişin yansımalarıyla günümüz trendleri buluşturuluyor. 90’lı yılların modası bu yansımaları daha fazla hissedebileceğiniz detaylarla dolu. 90’lar denilince aklımıza gelen ve hafızalardan kolay silinmeyecek moda trendleri nelerdir? 90’lı yılların modası hakkında merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

90’larda Sokak Modası Nasıldı?
90’lı yıllarda canlı renklerin ön plana çıktığı, renklerin yoğun kullanıldığı ve oldukça hareketli desenlerin tercih edildiği bir dönemdi. Sokak modası da renkli stillerin hayat bulduğu tercihleri yansıtıyordu. Bu dönemde en çok kullanılan parçalar kot pantolonlardı.

Yüksek bel fırtınasının estiği bu sezonda yüksek bel etekler kadınların favori seçimleri arasındaydı.
Mini üstler de bu dönemin star parçaları arasında yerini alıyordu. Yüksek bel pantolonlarla kombin yapılan hareketli kısa üstler oldukça popülerdi.

Kırmızı, yeşil, mor gibi canlı renklerin hakim olduğu 90’larda neon tasarımlarda sıklıkla kullanılıyordu.
Sokak modasını yansıtan en önemli parçalardan biri de neon montlardı. Salaş kot ceketlerle birlikte neon montlar günlük hayatta oldukça fazla tercih ediliyordu.

Bandanalardan bahsetmezsek olmaz tabi. 90’lı yıllarda geriye dönüş yaşanmış ve bandanalar oldukça sevilmişti. Renkli ve desenli bandanalar ve dağınık saçlar bu dönemin sokak modasını yansıtıyordu.

90’larda Moda Renkler Nelerdi?
90’lı yılların modası renklerin hakim olduğu detaylardan oluşuyordu. Oldukça canlı ve renkli bir dönem olduğu için belirli renkleri saymak mümkün değil.

Her kıyafette bildiğiniz tüm renklerin yansımaları vardı. Özellikle mor ve kırmızı renkler bu dönemin en sevilen renkleri arasında yer alıyordu.

Yüksek bel eteklerde renkli desenler, gömleklerde renkli baskılar oldukça revaçtaydı.
Bu dönemin trend saç rengi ise koyu kestane ve kahve tonları olarak öne çıkıyordu.

Sarı saç modasının geri planda kaldığı dönemin kadınları koyu renk ve doğal görünümlü saç renklerini tercih ediyordu.

Kaş ve saç renginin aynı olduğu dönemde makyaj trendleri de oldukça renkliydi.
Dönemin en sevilen renklerinden biri olan turuncu oldukça fazla kullanılıyordu.

Göz ve dudak makyajında da turuncu, yeşil, kırmızı gibi canlı renkler öne çıkmış, doğal saç görünümlerinin yanı sıra oldukça canlı makyajlar tercih edilmişti.

90’lı Yılların Makyaj Teknikleri Nasıl Uygulanır?
Vintage kıyafetlerin oldukça sevildiği bu sezon 90’lı yılların modası olan yüksek beller, kısa üstler, volanlı ve desenli kıyafetler ön plana çıkıyor.

Vintage tarz yansıtmak isteyenlerin makyaj trendleri yavaş yavaş değişmeye başladı. Balolarda ve partilerde dönem konseptleri yapılırken dönem makyajlarının nasıl yapılacağı da merak ediliyor.
90’lı yıllarında makyaj tekniklerini uygulamak istiyorsanız öncelikle kaşlarınızı kapatacak koyu bir fondöten tercih etmelisiniz.

İnce ve boyasız kaşlar sezonda oldukça fazla kullanılmıştı. Göz makyajında renkli eyeliner kullanabilirsiniz. Yeşil, turuncu veya mavi eyeliner dönemin renklerini yansıtacaktır. Kirpiklerinize çok hacim vermeden dudaklarınızı ve yanaklarınızı ön plana çıkarmanız gerekiyor.

Kırmızı allık ve kırmızı ruj 90’lı yılların makyaj trendleri arasındaydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal