40'lı Yaşlarda Anne Olmanın Yararları

Günümüzde anne olma yaşı oldukça ilerledi. Eskiden 35 yaşından sonra anne olmanın çok tehlikeli olduğuna inanılırdı. Şimdilerde 40'lı yaşlarda anne olan kadın sayısı arttı. Bilim insanları da bunda bir sakınca görmüyor ve hatta destekliyor.

10.01.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-12:19) 40'lı Yaşlarda Anne Olmanın Yararları

Günümüzde anne olma yaşı oldukça ilerledi. Eskiden 35 yaşından sonra anne olmanın çok tehlikeli olduğuna inanılırdı. Şimdilerde 40'lı yaşlarda anne olan kadın sayısı arttı. Bilim insanları da bunda bir sakınca görmüyor ve hatta destekliyor. İşte 40'lı yaşlarda anne olmanın yararları...

Bir Trend Haline Geldi

Amerikan Ulusal Sağlık Merkezi istatistiklerine göre, 40'lı yaşlarında çocuk sahibi olan kadınların sayısı gittikçe artıyor. Aslında annelik yaşı yıllardır yükseliyor. Artık birçok kadın, geç yaşlarda çocuk sahibi oluyor ve bu trend yükselişte kalacağa benziyor.

Uzun Yaşamanızı Sağlar

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, 40 yaşından sonra doğum yapan kadınların 100 yaşına dek yaşama olasılıkları, daha genç yaşlarda doğum yapanlara kıyasla dört kat daha fazla.

Genç Kalmanıza Yardımcı Olur

Yaşama küçük bir çocuğun gözlerinden bakmanın insana kendini genç hissettirdiği su götürmez bir gerçek. Zaten yapılan araştırmalar, bu tür pozitif bir yaklaşımın, orta yaşlı yeni ebeveynlerin daha uzun, mutlu ve endişesiz bir hayat yaşamalarına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Daha Mutlu Olabilirsiniz

Yapılan birçok araştırma, geç yaştaki ebeveynlerin – özellikle de 40'lı yaşlardan sonra – çok daha mutlu ebeveynler olduklarını ortaya çıkarıyor.

Geç Doğum Yapmak Zeki Olmanızı Sağlayabilir

35 yaşı geçmiş anneler üzerine Journal of the American Geriatrics Society dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, kadınların hamilelik süreci esnasında hormon salgı artışları ile problem çözme, mental muhakeme ve hafıza becerilerinde iyileşme görülüyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal