40 Yaşında Genç mi Görünmek İstiyorsunuz? 40 Yaş Bakımı Nasıl Olmalı?

40 yaşına geldiğimizde artık yaş almanın getirdiği fizyolojik değişimler gözle görülür olur. Ancak bu durumu geciktirmek mümkün. Özellikle verdiğimiz tavsiyeleri dinlerseniz.

23.07.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-17:39) 40 Yaşında Genç mi Görünmek İstiyorsunuz? 40 Yaş Bakımı Nasıl Olmalı?

40 yaşında hızı kesmeden yapılması gerekenler vardır. Bu sizi daha güzel ve canlı gösterir. Daha güzel ve genç yıllar için bazı önerilere kulak vermek lazım.

40 YAŞINDA YAPILMASI GEREKEN BAKIM KURALLARI

1. Cildin hem yenilenme hem su tutma kapasitesini büyüten hyalüronik asit, retinol, C vitamini gibi antioksidan barındıran ampul ve serumlardan krem altına sabah akşam uygulamaya başlanmalı. Antiaging kremler tercih edilmeli.

2. Dudakları ve kaşları belirginleştirmek gerekir çünkü yavaş yavaş şekilleri silikleşmeye başlamıştır. Kıl tekniğiyle dövme kaş ve dudak konturu yaptırmak ideal olacaktır. Zamanı olmayanlar toz kaş pudralarıyla ve kaş şablonlarıyla rahatlıkla problemi çözerler.

3. Gece kremine üşenmekmemeliyiz. Uykuda cildin kendini yenilemesi için kesinlikle bir gece kremi ile yardım gerekir. Yağ ve su dengesini sağlam tuttuğunuz müddetçe canlılık sağlanacaktır.

4. Göz etrafında incelen deri ve derinlikleri fark edilir derecede göze batmaya başlayan kırışıklar için yenileyici ve elastikiyeti tekrardan kurmaya destek göz kremleri düzenli kullanmalı. Güneş gözlükleriyle göz etrafının hasarının derinleşmesi engellenmeli.

5. Cildin incelmesi nedeniyle UV ışınlarından hasar alması ve lekelenmesi hızlanacağından gündüz kremlerini UV filtreli tercih edilmeli.

6. Cilt sıkılaştırıcı ve kırışık azaltıcı cilt bakım ürünleri problemlerin çözümünü oldukça kolaylaştırır. Evde enstitü bakımı aletleri 40’lı yaşların en büyük destekçisidir.

7. Botoks gibi kırışığın oluşmasını mümkün kılan kasın bloke edilmesi anında ve 6’şar aylık çözümler ilerisi için yatırım olarak denenebilir. Medikal estetik çözümler yaptırılması cilt bakımının yerine geçmez. Bakım da bir yandan mutlaka sürmeli.

8. Elbette doğru tercihlerle cildin yapısını sağlıklı devam etmesine oldukça büyük destek olunur. Ancak yaşam biçimi de bunu destekler olmalı. Mineral ve vitamin haplarından yardım, düzenli spor, doğru beslenme ile cildin içeriden de direnini sağlamlaştırmasına yardım etmeli.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal