30 Yaşından Sonra Kolajen Azalır Yaşlanma Başlar, Yaşlanmayı Yavaşlatın!

Hyaluronik asit ve C ve E vitaminlerinin faydalarını hepimiz duymuşuzdur. Yaşlanmayı geciktiren bu etkenler dışında 30 yaşından sonra bazı hayat alışkanlıklarımızı değiştirip cildimize kolajen takviyesi yapmalıyız. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için neler yapmalıyız detaylar haberimizde.

05.04.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-10:21) 30 Yaşından Sonra Kolajen Azalır Yaşlanma Başlar, Yaşlanmayı Yavaşlatın!

Yaşlanmayı geciktirmek için, vücuda yeterli kolajen takviyesi uygulamak ve elastikiyetini sağlamak, güneş kremi kullanmak ve sağlıklı beslenmek dışında kemik kütlesi ve hormonal arka plan değişikliklerimizden de haberdar olmalıyız.

CİLT YAĞINI ZAMANLA KAYBEDER

Gençliğimizde, cilt kolajen ve elastin ile zenginleştirildiği için pürüzsüzdür ve yüz yağları eşit şekilde dağılmıştır. Yaşlandıkça cildimiz kollajen, yağ tabakası ise hacmini kaybeder. Cildin sarkmasının nedeni budur.

Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için

-Yeme alışkanlıklarınızı yeniden düşünün. Amerikan Dermatoloji Akademisi, yaşlanmayı hızlandırdığı için daha az şeker yemesini ve hücre hasarını önlediğinden daha fazla meyve ve sebze tüketmeyi önerir.
-Cildi nemlendirin, sürtünme ve agresif maskelerle zarar vermeyin, şaşımayın (kenarları kırışıklıklarınızı daha derinleştirir).
-Cildinizi güneşten, rüzgardan ve soğuktan koruyun. Harvard Tıp Fakültesi'nden uzmanlar her zaman bir SPF kullanmanızı önerir.

Kemik imha süreci nasıl yavaşlatılır?

Hormonlarına iyi bak. Örneğin, tiroid hormonları rezorpsiyonu yoğunlaştırır ve östrojenler bu süreci yavaşlatır . D vitamini gerçekten yararlı olsa da, fazlalık kemikleri etkileyebilir. Bir denge bulmak için, bir endokrinologa dönün.
Botox enjeksiyonlarından kaçının. Araştırmalar kemik imha sürecini hızlandırdıklarını gösteriyor.

EKSİK DİŞLERİNİZİ YAPTIRIN

Dişlerinize özen gösterin: Bir diş eksikse, çene deformasyon işlemini hızlandırır ve görünüşünü etkiler. Dudaklar olduklarından daha ince görünebilir, nazolabial kıvrımlar daha derin, yüzey daha yuvarlak görünebilir. Alt çenenin dental protezi olan kişilerde küçülmesinin nedeni budur: 10 yıl içinde, büyüklüğünün% 60'ını kaybedebilir. Bir diş kökünün yerini alan implantlar bu işlemden kaçınmanıza yardımcı olabilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal