3 Aylık Bebek Ne Kadar Emer?

Kocaman üç ay bitti. Çünkü seni resmen tanıyacak, gülücükler ve çığlıklar atacak, ellerini keşfedip onları birbirine vurmak en büyük mutlulukları olacak. Hazırsan 3 aylık bebek davranışları , beslenmesi ve tüm gelişmelerini inceleyebilirsiniz.İşte daha fazlası haberimizde...

19.06.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-14:28) 3 Aylık Bebek Ne Kadar Emer?

Kocaman üç ay bitti. Çünkü seni resmen tanıyacak, gülücükler ve çığlıklar atacak, ellerini keşfedip onları birbirine vurmak en büyük mutlulukları olacak. Hazırsan 3 aylık bebek davranışları , beslenmesi ve tüm gelişmelerini inceleyebilirsiniz.İşte daha fazlası haberimizde...

3 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ

Üçüncü ayda bebeğin artık belli bir düzene alışmıştır. Hemen hemen aynı saatlerde uyanır, emer kısa süre uyanık kalır sonra uyur ve sonra yine uyanır, emer ve daha sonra öğle uykusuna geçer. Öğle uykusundan uyandıktan sonra akşama kadar daha uzun bir süre uyanık kalır. Genellikle çoğu bebek için 3. ay durum bu şekilde devam eder.

Üç aylık bebekler için 3 saatte bir emzirmek idealdir, fakat bebeğin doymuyorsa daha sık emzirebilirsin.

Hala anne sütü ya da mama veriyorsan da mamaya devam etmelisin. Katı gıdaya geçmek için daha birkaç ayın var acele etme sakın. Eğer sütünün yetmediği durumlar varsa mama ile takviye yapabilirsin, ama buna kendin karar verme. Tıpkı 2. ayda önerdiğimiz gibi yine doktorunun tavsiyesini beklemelisin.

 Beşinci ayın başında işe başlayacaksan en geç 3. ayın 2. haftasında anne sütünü biberon ile vermeye başlamalısın. Tabii yeterli sütün olduğundan emin olmalısın. Bu kadar erken biberona geçmeni önermemizin sebebi bebeğini biberona alıştırmak için. Fakat anne ve bebek arasındaki bağın azalmaması için tüm beslenmeleri biberonla yapmamalı, emzirmeye de devam etmelisin.

3 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Bebeğinin beslenmesi hala düzene girmediyse, bu ay beslenme düzeni oturtmaya çalışmalısın.

Emzirme aralığını yavaş yavaş uzatmaya başlamalısın. Bunun için önerimiz, öncelikle gece emzirmelerini alıştıra alıştıra azaltman. Bebeğin geceleri daha uzun uykuya dalması için, 3 aylık bebek emzirme sıklığı, artık 3-4 kez değil; sadece 1-2 kez olmalı. Fakat aç kalmadığından da emin olmasın. Eğer bebeğin süt emdiği sırada uyuya kalıyorsa, onu tam uyuklamadan önce gazını çıkartıp tekrar emzirmelisin. Böylece daha deliksiz bir uyku uyuyabilir.

Hatta gece daha az emzirmek için gündüz iyi beslendiğine emin olmalısın. Gündüzleri mutlaka doymuş olmalı.

Artık 2 saatte bir uyandırıp emzirme zamanı geçtiği için daha uzun aralıklarla bebeğini beslemelisin. Tabii bunu bir anda değil; yavaş yavaş arayı açarak yapmalısın. Örneğin her geçen gün emzirme aralığına yarım saat ekleyerek beslenme arasını uzatabilirsin.

Bebeğin için dengeli beslenmeye ve yeterince sıvı almaya özen göstermelisin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal