3 Adımda Sağlıklı Saçlara Kavuşun

Daha canlı, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşmak rutin saç bakımlarıyla rüya değil. Yapacağınız birkaç ufak değişikliklerle hem canlı hem de sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Peki, saç bakımı nasıl olmalıdır? Sağlıklı saçlar için neler yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

26.08.2020-13:37 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-13:34) 3 Adımda Sağlıklı Saçlara Kavuşun

Saçlarınız kişiliğinizi ve tarzını en net şekilde ortaya koymanıza yardımcı olur. Ancak donuk, bakımsız ve kırılgan saçlar kendinizi iyi hissetmenize engel olabilir. Saçlara yapılan uygulamalar, kullanılan ürünler, kötü beslenme ve hava kirliliği gibi birçok faktör saçların yıpranmasına neden oluyor. Sizin için 3 adımda saçlarınızı sağlığına kavuşturacak yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

TÜKETİLEN BESİNLERE DİKKAT

Sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için öncelikle sağlıklı beslenmeniz gerekir. Saçlarınızın da tıpkı vücudunuz gibi demir, çinko, biotin, kolajen, protein, D vitamini gibi besin ögelerine ihtiyacı vardır. Bu nedenle canlı görünen saçlara sahip olmak için öncelikle tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz ve bol su içmeniz gerekir.

TEMEL BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Saçlarınız bakımlı olsa dahi her zaman ilgiye ihtiyaç duyar. Saçlarınızın doğal canlılığını korumak için temel bakımını ihmal etmemelisiniz. Sülfatsız ve saç yapısına uygun olan bir şampuan kullanmak çok önemli. Çünkü sülfat içeren şampuanlar saç derisinin tahriş olmasına ve kurumasına neden olur. Bundan dolayı şampuan seçerken içeriğinin kontrol edip sülfat içermediğinden emin olmalısınız. Fön makinenizi düşük sıcaklık ayarında tutarak kurutmak ve düzenli olarak kırık saç uçlarını aldırmak da sağlıklı saçlar için yardımcı olacaktır.

DOĞRU ÜRÜNLERİ UYGULAYIN

Saçları şekillendirmek için yapılan rutin uygulamalarda doğru ürünleri kullanmamak saçların yıpranmasına ve doğal görüntüsünün kaybolmasına neden olur. Saçları zararlı çevresel faktörlerden korumanın en iyi yolu ona doğru besini vermek. Argan yağı, saçların kaybettiği nemi hızla geri kazanmasına ve bu nemi korunmasına yardımcı olur. Siz de saçlarınızı aşırı ısı uygulamanın, yıpratıcı işlemlerin, hava değişiminin ve diğer çevresel faktörlerin yol açtığı zararlı etkilere karşı korumak istiyorsanız düzenli olarak argan yağı kullanmanızda fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal