23 Haftalık Gebelik

Anneciğim, 23. haftamızdan merhaba! Bebekte gebelikte 23. hafta nasıl değişimler yaşanmaktadır? Annede gebelikte 23. hafta nasıl değişimler yaşanmaktadır?23. Gebelik haftasında bebeğin boyu ve kilosu ne kadar? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

27.04.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-16:14) 23 Haftalık Gebelik

Anneciğim, 23. haftamızdan merhaba! Bebekte gebelikte 23. hafta nasıl değişimler yaşanmaktadır? Annede gebelikte 23. hafta nasıl değişimler yaşanmaktadır? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

ANNEDE GEBELİKTE 23.HAFTA NASIL DEĞİŞİMLER YAŞANMAKTADIR?

Annelerde kilo artışı, rahim büyümesi ve hızla kilo almaya başlayan fetüs nedeniyle kadın alt taraflarda ağrı, kasılma ve hassasiyet başlayabilir. Aktif çalışan annelerde bu ağrılar biraz daha fazla olabilir. İstirahat ederek ve bol sıvı tüketimi ile bu ağrılar çoğu defa rahatlar. Önlemlere rağmen kasıklarda sık tekrarlayan gerilmeler erken doğum riskinin belirtisi olabilir. Bu dönemde mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Vajinada hormonların etkisi ile artış bir vajinal akıntı söz konusudur. Hormonal akıntı renksiz, kokusuz ve şeffaftır. Eğer vajinal akıntı kokulu, ağrılı,  kaşıntı ve yanma hissi varsa rengi kanlı veya yeşil bol miktarda olursa yine doktora başvurulmalıdır. Altından bakteriyel veya mantar enfeksiyonu çıkabilir. Çok fazla tekrarlayan vajinal enfeksiyonlar erken doğuma neden olabilir.

Ağrı hissedilen ayakları mümkün mertebe yukarıda tutmak yararlıdır. Ayrıca bilekleri çaprazlamadan ya da bacak bacak üstüne atmadan oturmakta önemlidir.

Ayakta ağrı hissedilmesi durumunda düzenli egzersiz yapmak, bol su tüketmeye özen göstermek; sürekli oturmamak ya da sürekli ayakta kalmamak yanı sıra bacak veya bilekleri sıkmayan çoraplar giymek önem arz etmektedir.

Bu dönemlerde erken doğuma neden olabilecek riskler yoksa  ilişki devam edebilir.

BEBEKTE GEBELİKTE 23.HAFTA NASIL DEĞİŞİMLER YAŞANMAKTADIR?

Bebek gebelikte 23.  haftada iken ağırlığı 500 gram ve boyu ise 20 santimetre civarındadır.

Bebeğin kalp odacıkları gebeliğin 23. haftasında ultrason muayenesinde fark edilebilir.

23. gebelik haftası itibariyle bebek dışardan gelen sesleri çok daha net duyabilir ve hatta reaksiyon verebilir.

Bebekte gebeliğin 23. haftasında kemikler gelişmeye ve sertleşmeye başlamıştır. Bebekteki kemik gelişmesinin iyi olması için günlük alınan kalsiyum miktarına dikkat edilebilir.

Bebekte 23. gebelik haftası kas yapısı oldukça güçlenmeye başlamıştır.

23.GEBELİK HAFTASINDA BEBEĞİN BOYU VE KİLOSU NE KADAR?

Bebek gebelikte 23.  haftada iken ağırlığı 500 gram ve boyu ise 20 santimetre civarındadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal