2 Yaş Sendromuyla Baş Etmenin Yolları

Anne babaların, çocuklarıyla baş etmekte zorlandıkları dönemlerden biri 2 yaştır. Bu dönem oldukça zorlu geçer. Psikolog Sena Sivri, 2 yaş sendromu hakkında bazı tavsiyelerde bulundu.

01.02.2019-17:12 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-17:06) 2 Yaş Sendromuyla Baş Etmenin Yolları

Anne babaların, çocuklarıyla baş etmekte zorlandıkları dönemlerden biri 2 yaştır. Bu dönem oldukça zorlu geçer. Psikolog Sena Sivri, 2 yaş sendromu hakkında bazı tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar...

Enerjilerini Atmalarını Sağlayın

Emeklemekten yürümeye geçen ve kas kuvvetinin artması ile beraber hareketliliği keşfeden çocuğunuzun, bundan sonraki süreçte en çok yapmak istediği şeyin özgürce hareket etmek, koşmak ve zıplamak olacağını bilin.

Engellemeyin

Engellenme duygusu kendini ifade edebilecek her türlü bilişsel fonksiyona sahip biz yetişkinler için bile baş etmesi zor bir hisken, duygu ve düşüncesini ifade edebilecek donanıma tam sahip olmayan 2 yaş çocuğu için tahammül edilmesi çok güç bir duygu. Bu yüzden yapmak istediklerine izin verin ve engel olmayın.

Öfkesini Atmasına Olanak Tanıyın

Neye kızdığını anlatmasına olanak tanımaya özen gösterin. Çocuğunuzun duygularını istediği gibi ifade edebilecek kelime dağarcığına sahip olmadığını unutmayın, kelimelerini tamamlamaya zorlamayın, kendisinin istediği gibi anlatmasına izin verin.

Bir Şeyi Yapması İçin zorlamayın

Psikolog Sena Sivri "Bu döneme ait en belirgin özellik çocuğunuzun canının istediği şeyi yapıp, istemediğini yapmaması, bu konuda direterek bireyselliğini ön plana çıkarmak istemesi olduğundan onu zorlamayın. O esnada ısrarcı olmayıp bir süre sonra tekrar denemek pozitif sonuçlar verecektir.

Kendisine Zarar Vermesini Engelleyin

Bu dönemde kendini rahat ifade edemeyen çocuklar engellenme hissiyle beraber kendine zarar verebiliyor. O nedenle çocuğun kendisine zarar vermesini engellemek, öfkesini kelimeleri yettiğince, oyun içerisinde ifade etmesini sağlamak, teskin edip sakinleştirmek gerekiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal