10 Dakika Boyunca Birinin Gözüne Bakarsanız Ne Olur?

Yapılan deneyde 10 dakika boyunca birinin gözüne bakıldığında ne olduğu araştırıldı. Peki, ne oluyor.

30.08.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-15:08) 10 Dakika Boyunca Birinin Gözüne Bakarsanız Ne Olur?

10 dakika birinin gözlerine bakıldığında psikolojik oyunlar yaşıyorsunuz. Peki, ne oluyor? Bu arada lütfen denemeyin. Çünkü bu gözetim altında yapıldı.

10 DAKİKA BİRİNİN GÖZÜNE BAKINCA NE OLUR?

Urbino Üniversitesi'nden Giovanni Caputo'nun başlattığı deneyde 15'i kadın 20 genç yetişkin eşleştirildi. Katılımcılara deneyin hedefinin konsantre olarak bir insanın suratına uzun zaman bakmanın meditasyonel bir etkisinin olup olmadığını araştırmak olduğu açıkladı. Katılımcılar ikişer kişilik gruplara bölündü. 20 katılımcı loş bir yerde, karşı karşıya oturtular. Öteki 20 katılımcı ise birbirlerinden uzakta 10 dakika süresince yalnızca loş duvara karşı baktılar. Birbirlerine karşı oturtulan çiftler eşlerinin gözlerine 10 dakika süresince baktılar.

Odadaki ışıklandırma, katılımcılar için eşlerinin surat özelliklerini rahatça tanıyabilmeleri için yeterince parlaktı, fakat genel renk algılarını azaltacak kadar da düşüktü. 10 dakikanın ardından katılımcılarda, deney esnasında ve ardından yaşadıklarıyla ilgili anket doldurmaları talep edildi.

Bütün katılımcılar, aşamayı oldukça zor bir deneyim olarak değerlendirdiler. Yüz yüze bakan gruptaki katılımcıların %90’ı suratına baktıkları katılımcının suratının bir zaman sonra bozulmaya başladığını anlatırken, %75’i baktıkları suratın korkunç bir canavar hali aldığını açıkladı. %50’si bir zaman sonra baktıkları insanın suratını kendi yüzlerini gördüklerini, ’i ise baktıkları insanın suratın bir akrabalarının yüzüne dönüştüğünü belirtti.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal