Kabızlığa İyi Gelecek Yiyecekler Neler?

Bağırsaklarımızın, fonksiyonlarını yerine getirmede zorlandığı durumlar kabızlık olarak karşımıza çıkar. Hemen hemen herkesin başına gelen kabızlığın çözümü merak ediliyor. Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlığa iyi gelen şeyler neler?

21.12.2018-05:51 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-16:33)

Başımıza geldiğinde zor anlar yaşatan kabızlığın geçmesi için genellikle lifli gıdalar ve omegalar bakımından zengin yağlar tüketmek faydalı olacaktır. Ağır yağlı yiyecekler bağırsak hareketlerini yavaşlatır bu durum da kabızlığa neden olabilir.

Gıda tüketimi kadar su tüketimi de kabızlığı etkilemektedir. Günlük yeterince su içmemek de kabızlığa neden olabilmektedir. Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlığa iyi gelen şeyler neler?

KABIZLIĞA NE İYİ GELİR?

Kabızlığın geçmesinde özellikle su tüketimine dikkat edilmelidir. Su, bağırsakları çalıştırarak dışkının yumuşaması için son derece faydalı olacaktır. Suyu direkt olarak tüketmek ayrıca önemlidir. Suyu çay, kahve gibi yan ürünlerle almak değil direkt içmek daha çok etkili olacaktır.

Bazı durumlarda erik ve üzüm suyu içmek de bağırsakların yumuşatılmasını sağlayabilir. Ayrıca besin lifi içermesi bakımından bu meyveleri kurutulmuş şekilde tüketmekte kabızlığa iyi gelmektedir. 

Besin lifi barındırması bakımından zengin olan baklagiller ve fasulye gibi bitkiler de kabızlık sorunu yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Bazı sebzelerde kabızlık probleminin çözülmesine yardımcı olmaktadır. Bunlar; Tatlı patates, lahana, enginar, havuç... Kabızlığa iyi gelen yiyecekler neler?

KABIZLIĞA İYİ GELEN YİYECEKLER NELER?

Kabızlık problemi için tahıl tüketmek de oldukça faydalıdır. Yulaf kepeği, mısır unu, kepekli tahıllar, buğday, yağsız ve tuzsuz patlamış mısır, çavdar gibi yiyecekler kabızlık için yararlı olabilmektedir.

Kabızlığa iyi gelen yiyeceklerden; elma, armut, incir, erik, kayısı, patates, şeftali, brokoli, lahana, böğürtlen, enginar, badem, nohut, fıstık, yulaf, barbunya, arpa, kuru kayısı, kuru erik, keten tohumu, havuç, ıspanak, pazı, ananas, ahududu, kuşkonmaz, esmer pirinç, kepekli ekmek, yeşil fasulye, darı, yulaf gibi besinleri tercih edebilirsiniz. Gıdalarla da kabızlık probleminizi çözemiyorsanız doktorunuza görünmeniz iyi olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal