Kabinede Revizyon Çalışması

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre yeniden düzenlenen hükümette ‘kabine revizyonu’ yapılması bekleniyor.

29.10.2018-14:22 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-14:19) Kabinede Revizyon Çalışması

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre yeniden düzenlenen hükümette ‘kabine revizyonu’ yapılması bekleniyor. Ankara kulislerinde, bir süredir yeni sistemin daha etkin hale getirilmesi için ne yapılması gerektiği konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre, bakanlıkların birleştirilmesi ve bazı kurumların bağlı olduğu bakanlıkların düzenlenmesi sonucunda, verimlilikle ilgili sorunlar yaşanmaya başlandı. Dört ayda bakanlıkların büyüklüklerinin tek bakan tarafından yürütülmesinin güçlüğü görüldü. Bazı bakanların, bakanlıkların bir tek yönüne ağırlık verdiği, diğer alanlarla ilgili kararların zamanında alınmadığı konuşulmaya başlandı.

YENİDEN BÖLÜNME

Bu gelişmelerin ardından Ankara kulislerinde, karar alma mekanizmalarında sorun yaşanan bakanlıkların yeniden bölüneceği konuşuluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ayrılacağı bildirilirken Ticaret ve Gümrük’ün ayrı yapılara dönüştürülebileceğinin altı çiziliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda da turizm ile ilgili çalışmaların başarıyla yürütülmesine rağmen kültürün gölgede kaldığı ifade ediliyor. Hem kabinenin yapısında, hem de kabinede yer alacak isimlerde yeniliğe gidilebileceğini iddia edenler, bakanlık sayısının 16’dan 19’a çıkarılabileceğini, bazı bakanların değiştirileceğini, bunun da Ocak ayında veya yerel seçimlerden sonra yapılacağını bildiriyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da daha önce parti toplantısında, sistemden kaynaklanan sorunlarla ilgili yorumlarını dile getirmiş ve bazı kurumların yanlış bakanlıklara bağlandığı saptaması yapmıştı. Erdoğan, “Piyasalardaki fiyat denetimlerini İçişleri Bakanlığı yapmalıydı. Çünkü onların hem güçleri var hem de denetimden sonuç alabilecek caydırıcı imajları var. Ticaret Bakanlığı’na verilmiş bu denetimler ama nasıl yapsın. Bunu yapacak elemanı bile yok. Bu doğru olmamış.” demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal