Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Kademeli normalleşme için gelen açıklamaların ardından gözler, Kabine Toplantısı'na çevrildi. Vatandaşlar Kabine'nin ne zaman toplanacağını merak ediyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

27.02.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-15:34) Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Koronavirüsten dolayı alınan kısıtlama kararlarının 1 Mart itibarıyla kademeli olarak sona ereceği açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'nda konuşulan öneriler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kabine'ye sunuldu.

Bunun ardından Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'de bu öneriler masaya yatırıldı. Kabine Toplantısı'nın sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını açıkladı.

Vatandaşlar 1 Mart'ta başlayacak kademeli normalleşme süreci ile ilgili gelecek yeni açıklamaları merak ediyor. Kabine Toplantısı'nın arıdan konuşma yapması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreçle ilgili yeni açıklamalar yapması bekleniyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak mı?

NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

Son yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart'tan itibaren kademeli normalleşmenin başlayacağını açıkladı. Normalleşme, illerin vaka sayıları göz önünde bulundurularak uygulanacak.

İller, 'düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli' şeklinde 4 kategoriye ayrılacak. 100 binde 10’un altında olan iller 'düşük riskli', 11-35 arası 'orta riskli', 36-100 arası 'yüksek riskli', 100’ün üstünde olan iller ise 'çok yüksek riskli' olarak kategorilere ayrılacak. Bu kategoriler sırasıyla mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkleriyle ifade edilecek.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN OLACAK?

Bilim Kurulu ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Önerilerimizi Pazartesi günü kabineye sunacağım, sonrasında açıklama yapılacak.'' dedi. 26 Şubat Cuma günü namaz sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

''Bilim Kurulu'ndaki çalışmalar Kabine önüne gelecek. Mutasyonun hangi illerde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bize takdim edecek. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili kafelerle ilgili otellerle ilgili gibi adımlar atabiliriz, kabine toplantısında karar alacağız.'' ifadelerini kullandı.

Bunla birlikte Kabine Toplantısının 1 Mart'ta toplanması bekleniyor. Toplantı'nın ardından açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme ile ilgili yeni kararları açıklayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal