Japonya'da Son 30 Yılın En Büyük Askeri Tatbikatı Gerçekleştiriliyor

Japonya son 30 yılın en geniş çaplı askeri tatbikatını gerçekleştirecek. Savunma Bakanı askeri tatbikatın adalar bölgesi için önemine değindi.

16.09.2021-10:03 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-12:45) Japonya'da Son 30 Yılın En Büyük Askeri Tatbikatı Gerçekleştiriliyor

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF), son 30 yılın en büyük askeri tatbikatını ülke genelinde başlattı. Japonya'da son 30 yılın en geniş çaplı askeri tatbikatı 100 bin personel ve 20 bin araç ile gerçekleştirilecek. Yapılacak olan tatbikata Japon Deniz ve Hava Öz Savunma Kuvvetlerinden personelin yanı sıra ABD Ordusundan bir çıkarma gemisi de katılacak.

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri'nde yetkili isim yapılan açıklamada ''Doğu Çin Denizi'ndeki adaların savunulması" için kapasitelerin güçlendirilmesini içeren 2019 Ulusal Savunma Program Esasları'nı temel aldığını ifade etti.

SON 30 YILIN EN BÜYÜK OPERASYONU

Gelen açıklamada yapılacak olan tatbikatın 1993 yılından bu zamana kadar son 30 yılın en büyük tatbikatı olduğunun altı çizilerek tüm Kara Öz Savunma Kuvvetlerinin operasyonel hazırlık aşamasına odaklanmasını, operasyonel etkinliğini ve caydırıcılık yeteneğini geliştirmeyi amaçladığına değinildi.

ADALAR BÖLGESİ SAVUNULMALI

Gerçekleştirilecek olan tatbikatlara yönelik konuşma yapan Savunma Bakanı Kişi Nobuo, "adalar bölgesinin savunulması" konusunun önemine vurgu yaptı. 

Bakan Kişi, "Adalara saldırı dahil çeşitli durumlara etkili şekilde karşılık vermek için zaruri kuvvetlerimizin ivedi ve kapsamlı şekilde konuşlandırılması önemli." şeklinde konuştu.

Kuzeydeki Hokkaido ile kuzeydoğudaki Tohoku'da konuşlu iki Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri tümeninden 12 bin personel ve 3 bin 900 araç ile batıdaki Şikoku'da konuşlu tugayın, ülkenin güneybatısındaki Kyuşu'ya sefere gideceği ifade edildi.

JAPONYA'DA TATBİKATLAR KASIM AYINA KADAR SÜRECEK

Kasım ayı sonuna kadar kadar sürecek tatbikatlara sefer esnasında tanklar dahil askeri araçlar Kyuşu bölgesine, özel feribotla ve tren yolları kullanılarak sevk edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal