Japonya ve Çin Trump'a Karşı Birlikte Hareket Edecek

Başkan Abe, Çin'e ilk devlet ziyaretini gerçekleştirdi. İki ülke ilişkilerini düzeltmeye yönelik adımlar atmakta kararlı.

24.10.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-11:15) Japonya ve Çin Trump'a Karşı Birlikte Hareket Edecek

Altı yıl önce, öfkeli göstericiler Japonya'nın Doğu Çin Denizi'ndeki adalara karşı olan iddiasını protesto etmek için Tokyo Büyükelçiliği çevresindeki Çin sokağını doldurmuştu. İki yıl sonra, Başkan Xi Jinping, Pekin'de bölgesel bir konferansın oturum aralarında Başbakan Shinzo Abe ile bir araya geldi ve vücut dili her şeyi söyledi: Bay Xi , kameralara garip bir el sıkışma pozu verirken zorlukla gülümseyebilmişti.

Sekiz yıl içinde Çin'e ilk devlet ziyaretini Başkan Abe tarafından yapıldı. Fakat hiç kimse Asya güçlerinin ortak bir karar almalarını veya büyük bir uzlaşma yönetmelerini beklemiyor.  Washington'la ve özellikle de Bay Trump'ın ticaret savaşıyla yüzünden hırpalanmış olan Bay Xi, Japonya'ya güvenebileceği bir dost gibi bakıyor. 

Peking Üniversitesi'nde bir Japon uzmanı olan Yu Tiejun, “Her iki tarafın birbirine ihtiyacı var. Trump'ın Asya'ya getirdiği belirsizliğe bir cevap olarak ilişkilerini geliştirmeleri gerekiyor. Bu iyi bir başlangıç.’’ yorumunu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal