Jadon Sancho Manchester United'a Transfer Oldu!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, yıldız futbolcu Jadon Sancho'nun transferi konusunda Borussia Dortmund ile prensipte anlaşmaya vardı.

01.07.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-15:40) Jadon Sancho Manchester United'a Transfer Oldu!

Almanya Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'dan Almanya borsasına gönderilen açıklamada, 85 milyon avro karşılığında Sancho'nun bonservisinin Manchester United'a verilmesi konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Transfer haberini basın toplantısında doğrulayan Borussia Dortmund'un CEO'su Hans-Joachim Watzke, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamda ;

' Sancho için Manchester United ile anlaştık. Bundan sonra sadece Jadon'un bu konudaki düşünceleri, bu durumda değişikliğe yol açabilir. Takımda kalmak isterse onu kadroda tutmaktan memnuniyet duyarız. ' ifadelerine yer verdi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) milli takım kampında yer alan 21 yaşındaki İngiliz oyuncunun, haftalık 350 bin sterlin karşılığında Manchester United ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı öne sürüldü.

Macnhester United ile Borussia Dortmund arasındaki anlaşmanın resmiyet kazanması halinde Jadon Sancho, Manchester United tarihinin en yüksek bonservis ücreti ödenen 3. oyuncusu olacak. 

21 yaşındaki İngiliz oyuncu Jadon Sancho, İngiltere'de Manchester City alt yapısında yetiştikten sonra 2017-2018 sezonunda Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'a 7.84 milyon euroluk bir bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu.

Jadon Sancho, Borussia Dortmund forması ile çıktığı 137 karşılaşmada 50 gol, 64 asistlik bir katkı sağlamıştı. Ayrıca 21 yaşındaki oyuncu Borussia Dortmund forması ile bir Alman Kupası şampiyonluğu ve 1 Almanya Süper Kupa'sı kazanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal