İzmir'de CHP'li Başkana Yağlı İhale Verildi Yüz Binlerce TL'yi Cebe İndirdi!

CHP'li Tunç Soyer yönetiminde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li meclis üyesi ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un ortağı olduğu firmaya ihale verdi. Yüz binlerce lirayı cebe indirdi.

18.04.2021-16:17 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-16:21) İzmir'de CHP'li Başkana Yağlı İhale Verildi Yüz Binlerce TL'yi Cebe İndirdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adrese teslim ihalelerine bir yenisi daha eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'le meclis üyesi ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un ortağı olduğu İduğ Petrol Ürünleri Şirketi'ne kanuna göre yasak olmasına karşın iş üstüne iş vermiş olduğu ortaya çıktı.

MECLİS ÜYESİNE YARIM MİLYONLUK İHALE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adrese teslim ihalelerine bir yenisi daha eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'le meclis üyesi ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un ortağı olduğu İduğ Petrol Ürünleri Şirketi'ne kanuna göre yasak bulunmasına karşın iş üstüne iş verdiği ortaya çıktı. ''Belediye başkanı olduktan sonra sadece şirket sahibi olarak kaldım. İmza yetkim yok.'' 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, CHP'li meclis üyesi ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un şirketine hemde İZSU üzerinden de direk olarak temin yolu ile iş pasladığı öğrenildi. İZSU 2019 senesinde, İduğ Petrol Ürünleri Şirketi'ne 217.884,43 TL'lik hizmet alımı yapmış olduğu denetim komisyonu raporlarına yansıdı. İduğ, 14 Nisan 2020'de yapılan ihalede ise, İZSU'dan tek istekli olarak 4 000 596 liralık yedek parça satış işi aldı. 15 Haziran 2020'de 5 000 424 liralık fatura düzenledi. Raporunda İduğ'un şirketinin 2019'da aldığı 217 bin 884 liralık hizmet alım işinin önceki denetim döneminde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Denetim Komsiyonu'nun AK Partili üyesi Fikret Mısırlı, bu sebeple satışın 4734 Sayılı İhale Kanunu'nun hangi maddesine göre gerçekleştiğinin tespitinin yapılamadığını belirtti.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un beraberinde yardımcısı ve meclis üyesi Hüseyin Ünal'ın da ESHOT Genel Müdürlüğü'ne hizmet sattığı ortaya çıktı. ESHOT Genel Müdürlüğü'nün, Ünal'ın ortağı ve müdürü olduğu HÜSEYİN ÜNAL OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş'den 41 adet hizmet faturası karşılığı 664.908,663 TL hizmet alımı gerçekleştirdiği tespit edildi.

BELEDİYE KANUNU'NA GÖRE YASAK

İduğ'un halen söz konusu şirketin ortağı olduğunu belirten Mısırlı, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'na göre meclis üyelerinin görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı buruluşlarına direk olarak ya da dolaylı olarak taahhüde giremeyeceğini, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacağını hatırlattı.

SOYER'İN SÖZDE UYARISI

SABAH'a röportaj veren Büyükşehir Belediyesi Denetim Komsiyonu'nun AK Partili üyesi Fikret Mısırlı, Tunç Soyer'in 176 Meclis Üyesi ve 30 İlçe Belediye başkanına, belediye ve şirketlerine hizmet satmaması ve taahhüde girmemeleri için uyarı yazısı gönderdiğini belirtti. Mısırlı, hazırladığı denetim raporunu Sayın Tunç Soyer'e verdiğini, kendisinin uyarısına rağmen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Yardımcısı Hüseyin Ünal'ın mal ve hizmet satmaya devam ettiklerini ifade etti. Mısırlı, ''İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Yardımcısı Hüseyin Ünal hakkında suç duyurusunda bulunmasını bekliyorum.'' 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal