İzmir'de baltayla eşini öldüren adam indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı!

İzmir'de eşi Sevgi Polat'ı baltayla canice öldüren Yakup Polat hakkında herhangi bir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verildi. İşte haberin detayları...

05.07.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-17:18) İzmir'de baltayla eşini öldüren adam indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı!

Korkunç olay 26 Kasım 2019 tarihinde, 1'i engelli 4 çocuk babası Yakup Polat ile eşi Sevgi Polat arasında İzmir'in Buca ilçesinde yer alan evlerinde tartışma çıktı. Ardından tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yakup Polat, iddialar doğrultusunda eşine baltayla vurdu. Sevgi Polat hayatını kaybederken, polisi arayan Yakup Polat, eşini öldürdüğünü dile getirdi. Gelen ihbar üzerine eve gelen ekipler, Yakup Polat'ı gözaltına aldı. 

Sevgi Polat ise yapılan otopsinin sonrasında toprağa verildi. Öte yandan tutuklanan Yakup Polat hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi 

Ardından İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık, olaya yönelik aklına bir şey gelmediğini dile getirdi. Yargılamada Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden alınan raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. Yakup Polat'ın yargılanmasına bugün İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilmiştir. 

Tutuklu sanık duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatlar salonda hazır yerini aldı. Duruşmada söz verilen sanık avukatı, müvekkilinin canavarca hisle davranmadığını ve tasarlayarak cinayeti gerçekleştirmediğini savunarak cezasına indirim talep etti. 

''Cinayetten sonra üzerini temizleyip kanlı kıyafetlerini değiştirip teslim olmuş'' 

Öte yandan mağdur avukatları ise sanığın indirimsiz olarak cezalandırılmasını istedi. Mahkemede söz verilen çiftin çocuklarından M.P. konuya ilişkin, “Babam, annemi tasarlayıp canavarca hisle öldürdü. Bir anlık hisle olsaydı boğarak öldürürdü. Olayın sabahında normal bir şekilde kahvaltı yapmışlar. Engelli kardeşim okula gittikten sonra cinayeti işlemiş. Annem, babamın gömleğini ütülemek için ütüyü açmış. Açık olan ütüyü olaydan sonra eve giren polisler kapatmış. Babam, annemin arkasından baltayla saldırmış. Annemin kanları odanın diğer ucuna kadar gitmiş. Can havliyle camı açıp yardım istemiş ama babam gelip camı kapatmış. Cinayetten sonra üzerini temizleyip kanlı kıyafetlerini değiştirip teslim olmuş. En ağır cezayı almasını istiyorum” şeklinde konuştu. Son sözü sorulan katil zanlısı Yakup Polat ise pişman olduğunu dile getirdi. 

Buna göre mahkeme heyeti, sanık Yakup Polat'ı ‘Tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Heyet, sanığın cezasında hiçbir şekilde indirim de uygulamadı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal