25.04.2019-17:20 (Son Güncelleme:29.03.2024-13:19)


1

Uykusuzluk ve stresin yanı sıra daha ciddi uyuşukluk nedenleriniz olabilir, bunları bilmek önemlidir.



2

Anemi. Anemi vücutta demir eksikliği anlamına gelir. Küçük bir sağlıklı kırmızı kan hücresi üretimine yol açar. Bu nedenle dokular oksijenden mahrum kalır ve kendinizi yorgun ve enerjisiz hissedersiniz.



3

Hipotiroid: Tiroid beziyle ilgili sorunlar, tiroid hormonlarının çok az üretildiği anlamına gelir. Bu hormonlar vücudun enerjisinden ve işlevinden sorumludur. Tiroid bezi arızalandığında organizmadaki işlemler yavaşlar. Sonuç olarak, yorgun hissedebilirsiniz.



4

Diyabet: Diyabet , vücudun yanlış şekilde insülin kullanması veya yetersiz miktarlarda üretmesi nedeniyle oluşur. Bu nedenle kan şekeri seviyesi çarpıcı şekilde yükselir. Şiddetli yorgunluk diyabetin belirtilerinden biridir.



5

Huzursuz Bacak Sendromu: Bu sinir sistemi durumu , uyku sırasında bacaklarınızı hareket ettirmenize neden olur . Bacaklarınız kendiliğinden sarsılır ve bu da uykunuzu bozar ve kalitesini bozar. Sonuç olarak, yorgun hissedebilirsiniz.



6

Çölyak Hastalığı: Bu hastalığa vücudun glütene verdiği anormal tepki neden olur . Gluten, tahıllarda bulunan bir proteindir. Ekmek veya kurabiye yedikten sonra kendinizi iyi hissetmiyorsanız, çölyak hastalığı olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR