İtalya Hükümeti Dava Edildi! Çevreciler ve İklim Aktivistleri İtalya Hükümetini Dava Etti

İtalya'da yaşayan çevreciler ve iklim aktivistleri, hükümete dava açtı.

06.06.2021-19:12 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-19:12) İtalya Hükümeti Dava Edildi! Çevreciler ve İklim Aktivistleri İtalya Hükümetini Dava Etti

Çevreciler, İtalya hükümetini dava etti. Çevreciler ve iklim aktivistleri, hükümetin iklim değişikliğine dair uyguladığı politikaları yetersiz buluyor. 

İtalya Başbakanı Mario Draghi liderliğindeki hükümete açılan dava ülke için bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu tarz bir olay için hükümete açılan ilk dava oldu. Açılan davada toplam davacı sayısı ise 203’ü buldu. Çevreciler, mahkemede hükümetin daha iddialı iklim değişikliği politikaları geliştirmesini istedi. Karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik hedeflerin de arttırılmasını talep edildi. 

2019 yılında kabul edilen ve 2030 yılında karbon emisyonlarını yüzde 33 azaltılacağını bildiren hedeflerin derhal arttırılması istendi. 

‘ÇEVRE POLİTİKALARINDA İTALYA İYİ BİR ÖRNEK DEĞİL’

Çevre örgütü Giudizio Universale’in sözcüsü Marica Di Pierri, İtalya hükümetinin bu dava ile iklim değişikliğine daha öncelik vereceğini ve önlemlerin hızlandırılacağını belirterek, ‘Çevre politikaları söz konusu olduğunda İtalya iyi bir örnek değil. Hala fosil yakıt kaynaklarının kullanımına odaklanmış durumdayız. Geri dönüşüm sistemleri geliştirmek yerine çok fazla çöp yakıyoruz. Toplu taşıma sistemlerimiz yetersiz, Roma gibi büyük şehirlerde, fazla seçenek olmadığı için işe gitmek için hala ana yol kişisel otomobiller’ dedi.

FRANSA’DA DAVA EDİLMİŞTİ

Daha önce böyle bir olan Fransa’da da görülmüştü. Çevre örgütleri, Fransa hükümetini dava etmiş ve sonucunda mahkeme hükümeti suçlu bulmuştu. Paris İdare Mahkemesi, devletin sera gazlarını azaltma taahhütlerine saygı göstermeyerek hükümeti hatalı bulmuştu. Mahkeme, bu konuda adım atılması için 2 ay süre tanımıştı. Bu karar iklim mücadelesi adına öncü bir adım olmuştu. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal