18.05.2020-16:31 (Son Güncelleme:29.03.2024-02:43)


1

Avrupa'da aşamalı normalleşme dönemi sürüyor. Pandemiden en ağır etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da bugün 'yeni normal'in ilk günü. Ülkede normalleşmenin üçüncü etabı kapsamında dükkanlar, kafeler, restoranlar, kuaförler ve sinagog, cami, kilise benzeri ibadethaneler yeni kurallarla beraber açıldı. Devlet, müşteri sayısından sosyal mesafeye varana kadar birçok sınırlama getirdi.



2

Coronavirüs salgınıyla mücadelede Avrupa'nın ağır yaşayan ülkelerinden biri olan İtalya'da 4 Mayıs'ta başlayan 'kademeli normalleşme' de bugün bir adım daha atıldı. Coronavirüs pandemisinde 'virüs ile yaşama' etabına geçtiğimiz hafta ülkede şimdiye kadar tespit edilen 225 bin 435 vaka mevcut. Ülkede bugüne kadar coronavirüs salgını sebebiyle 31 bin 908 kişi hayatını kaybederken 125 bin 176 kişi de sağlığına kavuştu.



3

HAFTALAR SONRA KEPENK AÇTILAR

HAFTALAR SONRA KEPENK AÇTILAR

Kafe ile restoranlar dahil birçok işletme kapılarını haftalar sonra ilk defa açtı. Yeni normal sürece geçişin üçüncü etabında da İtalyanlar, bugünden itibaren yaşadıkları bölge içerisnde seyahat edebilecek.



4

İŞLETME SAHİPLERİ KAYGILARI

İŞLETME SAHİPLERİ KAYGILARI

Diğer taraftan, haftalar sonra kepenklerini açan bir takım işletme sahipleri de durumdan kaygılı. Pandemi öncesi döneme kıyasla % 60 daha az müşteri olacağını öngördüğünü belirten bir işletme sahibi, ulaşım etkinliklerinin tekrar başlamasıyla öteki bölgelerden Roma'ya müşteri gelebileceğini ömit etitğini belirtti.



5

"YENİDEN HOŞ GELDİNİZ!"

"YENİDEN HOŞ GELDİNİZ!"

Haftalardır hizmet veremeyen mağazalar müşterilerini "Bentornati!" yani "Yeniden hoş geldiniz!" ifadeleriyle karşıladı.



6

AB İLE SINIRLAR 3 HAZİRAN'DA AÇILACAK

AB İLE SINIRLAR 3 HAZİRAN'DA AÇILACAK

Diğer taraftan, İtalya'da devlet, 3 Haziran'dan itibaren sınırlarını Avrupa Birliği ülkelerine açacak.



7

Buna göre İtalya, 3 Haziran'dan itibaren sınırlarını açacak ve aynı zamanda epidemiyolojik olarak tehlike içermeyen ülke veya bölgelerden gelenlere 14 günlük karantinayı kaldıracak.



8

İtalyan meydasında, 3 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği ve Schengen Bölgesi ülkelerine karantina uygulanmadan sınırların açılacağı bildirildi. İtalya’nın Avrupa Birliği haricindeki ülkelere seyahat vaziyetinin halihazırda Birlik dış sınırlarını 15 Haziran’a kadar kapatan Avrupa Birliği kararına bağlı olduğu belirtildi.



9

3 Haziran’da sınır kapılarının açılmasına ek olarak ülkede marttan beri sınırlanmış olan bölgeler arası yolculuğu da izin verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR