İsveç'te yarım asırlık cinayetin sır perdesi kalktı! 'Masadaki süt' detayı dikkat çekmişti: Şüpheli tanık bulundu

Araştırmacılar, 1972'de komşularıyla yaşadığı arazi tartışması üzerinde sırra kadem basan çiftçi ve 7 ay sonra ardında şifreli bir mesaj bırakarak yine ortadan kaybolan arkadaşı hakkında gizem üzerine yaptığı araştırmalarda çiftçi ile akıbetine ilişkin dikkat çeken sonuçlara ve kişilere ulaştı.

28.06.2022-09:55 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-10:38) İsveç'te yarım asırlık cinayetin sır perdesi kalktı! 'Masadaki süt' detayı dikkat çekmişti: Şüpheli tanık bulundu

İsveçli çiftçi Sven Sjogren 1972 yılının ekim ayında komşularıyla bir arazi anlaşmazlığı yaşadı. Anlaşmazlığın sonrasında Sjogren ortadan kayboldu ve bir daha haber alınamadı. Sjogren'e ne olduğunu polis 50 yıldır bulamadı fakat amatör dedektiflerden oluşan bir ekip cinayet gizemini çözdüklerini düşünüyor. 

Her şey 'Arazi' husumetiyle başladı

Sjogren varlıklı bir aileden gelmesine karşın para sıkıntılarıyla boğuşuyordu. Ailesi atalarının malikanesi satmıştı. Fakat çiftçinin arazisinde çok daha kazançlı bir varlığı, verimli bir su kaynağı vardı. Sjogren'in mülkünü hayvanat bahçesine dönüştürmek isteyen başka bir çiftçi araziyi satın almayı teklif etti fakat Sjogren teklifi geri çevirdi.

Devam eden süreçte bir gün birdenbire Bernt Larsson adında bir yabancı ortaya çıktı ve Sjogren'i kağıtları imzalamaya ikna etti. Bu durumun üzerine Sjogren ortadan kayboldu. Daha sonra ise Sjogren evden çıktıktan sonra masada bir bardak süt olduğu ortaya çıktı.


Gizemli mesaj

Sjogren'in İsveç'in Gotland adasında ortadan kaybolması, adada yüz yıldan uzun süredir kayıtlara geçen ilk kayıp vakasıydı. Bundan tam tamına yedi ay sonra, Sjogren'in kendi soruşturmasını yürüten bir arkadaşı da şifreli bir not bırakarak kayıplara karıştı.

Sjogren'in arkadaşı Bjorn Adolfsson, arkadaşının sahte özel emeklilik hakları karşılığında araziyi satmaya ikna edildiğini ortaya çıkardı. Adolfsson da kısa süre sonra kulübesinde "Göle gidiyorum" yazan bir not bırakarak ortadan kayboldu.

Polis Sjogren'in intihar ettiğini iddia etse de çiftçinin cansız bedeni henüz bulunamadı. Amatör dedektiflerden oluşan ve podcast yayını yapan bir ekip ise olaydaki gizemi çözmenin eşiğinde olduğunu düşünüyor. Eski gazete kupürlerini inceleyen, tanıklarla görüşen ve polis dosyalarını inceleyen ekip Larsson'u Sjogren'in kaybolmasından bir gün sonra eski bir çöp sahasında gördüklerini söyleyen bir tanıkla konuştu.

Şüpheli tanık cinayetin faili mi?

Ekip, 2015 yılında ölen gizemli yabancının en net şekilde olacabilecek şüpheli olduğuna ve çiftçinin sütünü zehirlemiş olabileceğine inanıyorlar. Dedektifler bin yıl öncesine kadar kalıntıları koklayabilen bir "iskelet köpek" kiraladılar. Köpek çöplükteki izleri tespit etti ve ekip şimdi kazmaya başlamak için izin bekliyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal