11.06.2020-17:51 (Son Güncelleme:23.04.2024-23:40)


1

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ormanların muhafaza edilmesi, vatandaşların huzur ve güvenliğinin temin edilmesi için " Doğa Devriyesi" projesi başlattı. Havadan polis helikopteri ile termal drone'lar ormanları kontrol ederken, yerden de yunus polisleri, atlı polisler, özel harekat polisleriyle özel eğitimli polis köpekleri de devriye de olacak.



2

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul'da geçen sene dört ayrı ormanlık alanda kasten çıkartılan yangınlar sebebiyle ve ormanlık alanda gezinti, piknik yapan vatandaşların güvenliğini temin etmek için yeni bir projeye başladı.



3

Ormanların ve vatandaşların muhafaza edilmesi için başlatılan proje "Doğa devriyesi" ismiyle bugün Sultangazi Hacıbektaşı Veli Kent Ormanı'nda oldukça emniyet personelinin katılımıyla başladı. İstanbul genelindeki ormanlarda devam edecek olan uygulamalarda Çevik Kuvvet Atlı Polis Timleri,Motorize Yunus Ekipleri, Özel Harekat Polisleri, Köpek Timleri ve havadan termal dronelar ile polis helikopteri vazife yapacak. Haftanın belirli gün ve saatlerinde yapılacak olan projede ormanlık yerlerde yunus polisleri şüpheli kişileri kontrol edecek.



4

Özel Harekat Polisleri atlı ile köpekli timler araçlarla gidilemeyen yerlere devriye vazifesi yapacak. Emniyet güçleri aracılığıyla vatandaşlar hem bilgilendirilecek hem de bilinçlendirilecek. Toplamda 61 polis memurunun görev aldığı ve bugün ilk defa Sultangazi'de yapılan uygulama İstanbul'da olan bütün ormanlık alanlarda belirli periyotlarla devam edecek. Hava sıcaklıklarının artmasıyla şehirdeki vatandaşların piknik ile spor yerleri olarak kullandığı ormanlarda yangınların önüne geçilmesi, kundaklama vakalarında zanlıların yakalanması, huzur ve güvenin temin edilmesi için Doğa Devriyesi Projesi yaptı.



5

İçinde motorize ekip, köpek timleri, atlı polis timleri, özel harekat polisleri, termal drone, iz takip timi, toplum destekli emniyet güçlerinin oluşturduğu 61 memur, devriye çerçevesinde Sultangazi Kent Ormanı'nda ilk denetimlerini yaptı. Polis helikopterinin de havadan destek sağladığı devriyede atlı polisler ormanı denetlerken her kol farklı bir yerde kontrol yaptı.



6

Haftanın belirlenen gün ve saatlerinde belirlenmiş olan ormanlık yerlerde vazife yaparak doğa devriyesi birimleri, halkı da bilgilendirme afişleri verecek. Birimler aynı zamanda geceleri de termal drone ile denetim yapmaya devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR