İstanbullular Müjde! 91 Kilometrelik Yeni Metro Hattı Geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İstanbul'a 18 ay içinde 91 kilometrelik yeni metro hattı açılacak.

25.10.2021-10:52 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-16:13)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattının ilk çalışmalarının başladığını duyurdu.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattında incelemelerde bulunan bakanlık yetkilileri, metro hattının tamamlanmasıyla birlikte İstanbul'un hem Avrupa hem de dünya çapında bir metro istasyonunu kazanacağını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada, İstanbul'da yapımı devam eden 5 hattın bitmesi durumunda şehrin 91 kilometrelik metro hattına daha sahip olacağını bildirdi.

BAKANLIK TAM GAZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Yapımı devam eden 5 hattın, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu, Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı metrosu, Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir metrosundan oluştuğu biliniyor. Bu 5 hat hariç an itibariyle, 251 kilometre raylı sisteme sahip olan İstanbul, bu projelerin bitmesiyle beraber 342 kilometre raylı sistem hattına sahip olacak. Bu bağlamda İstanbul'a raylı hatların yüzde 50'sini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazandırmış olacak."Ülke genelinde raylı sistem çalışmalarımız devam ederken, Raylı sistem ve alt bileşenlerinin yerli ve millîlik oranlarını yüzde 80'lere yükseltmeyi hedefliyoruz." Bizler, 'hizmet odaklı' çalışıyoruz. Halkımıza hizmeti de 'Hak'ka hizmet' gayreti ile yapıyoruz. Temeller atıyor, tünelde bir bir ışık görüyor, ray kaynakları gerçekleştiriyoruz. Tamamladığımız işlerin de hizmete açılış törenlerini sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Biz, sadece bugünü değil, önümüzdeki 10, 20, 50 yıllık geleceği düşünerek planlarımızı ve çalışmalarımızı yürütüyoruz."

AMAÇ VATANDAŞIN MAĞDUR OLMAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başakşehir-Kayaşehir metro hattının özellikle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne alternatif bir güzergah oluşturması açısından önemli olduğu vurgusu yapılırken, metro hattının en kısa sürede bitmesi için yapımında 2 bin 500 kişilik bir ekibin çalıştığını bildirildi.

REKOR SÜREDE TAMAMLANACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada, projenin 18 ayda bitmesini planladıklarını açıklarken bu sürenin rekor seviyede olduğu vurgulandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal