İstanbul’da Teröre Geçit Yok! Dev PKK/KCK - PYD Ve YPG Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından HDP İstanbul İl Başkanlığı’nın yer aldığı caddede operasyon meydana geldi.

09.06.2021-10:53 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-10:53) İstanbul’da Teröre Geçit Yok! Dev PKK/KCK - PYD Ve YPG Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK-PYD’ye ilişkin 8 ilçede 11 adrese eş zamanlı olarak operasyon meydana geldi. Ekipler tarafından tespit edilen operasyon adreslerinin birinin de HDP İstanbul İl Başkanlığı Caddesi olduğu belirlendi. Hakkında terör örgütü ile ilişkisi bulunan şahıslara dair gerçekleşen operasyonda çok sayıda şahıs gözaltına alındı. 

8 İLÇEDE EŞ ZAMANLI 11 OPERASYON 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) bağlı polis ekipleri, terör örgütü PKK/KCK Sokak Yapılanması ile PYD - YPG’ye yönelik 8 ilçede aynı zamanda 11 adrese ve 12 şahsa ilişkin operasyon meydana geldi. Gerçekleşen operasyon kapsamında belirlenen adreslerde arama meydana gelen polis ekipleri adreslerde ele geçirdikleri şahısları gözaltına aldı. Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Caddesi üzerindeki bir adrese gerçekleşen operasyonda HDP İstanbul İl Başkanlığının yakını olduğu fark edildi. 

SORGULARI ALINDI 

Yapılan dev operasyonun ardından gözaltına alınan şahıslar, önce sağlık kontrolünden geçirilerek sorguları alınması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buna bağlı olarak operasyonun ayrıntıları da geldi. İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya ilişkin 8 ilçede ekipler tarafından gerçekleşen dev operasyonlarda içlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor’un da bulunduğu 7 zanlı ele geçirildi. 

Yakalananlar arasında 6 yıl önce Bahçelievler’de meydana molotof kokteylli/bombalı saldırı olayına karışan örgüt üyelerinin de yer aldığı öğrenildi. Emniyet kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bu sabaha karşı 8 ayrı ilçede aynı zamanda operasyon düzenlemişti. Söz konusu soruşturma kapsamında örgütün sokak yapılanmasına yönelik 12 ayrı adrese yapılan baskınlarda, aralarında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor’un da olduğu 7 şüpheli yakalanmıştı. 

SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ AFRİN BÖLGESİNDE ÖRGÜTÜN FAALİYETLERİ 

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgiye göre operasyonun detayları da gün yüzüne çıktı. Yakalananlar arasında 6 yıl önce Bahçelievler’de meydana gelen molotof kokteylli/bombalı saldırı olayına karışan örgüt üyelerinin de bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı öncesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Afrin bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensupları ile faaliyetleri hakkında bilgiler içeren materyallerde adı geçen, örgüt saflarında silahlı faaliyet yürüttükten sonra İstanbul’a sızan kişiler ile örgütün kırsal alanına eleman aktaran, örgüte yardım ve yataklık yapan şüpheliler de bulunuyor. 

İSTANBUL BAHÇELİEVLER’DEKİ EYLEMDE PARMAK İZLERİ BULUNUYOR 

Suç unsuru görüşmeleri belirlenen şüpheliler de ele geçirilenler içinde bulunuyor. 26 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’un Bkiahçelievler ilçesi Zafer Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi ve Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi üzerinde meydana gelen molotof kokteylli/bombalı saldırı olayında elde edilen deliller ışığında, materyaller üzerinden alınan parmak izi eşleştirmeleriyle tespit edilen örgüt üyelerinin bir kısmının da gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade ediliyor. Gözaltına alınan Mehmet Sait Bor ile diğer 6 şüphelinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal