İstanbul'da Pes Dedirten Dolandırıcılık: Arabanın Önü Başka Arkası Başka

İstanbul’da görenleri hayrete düşüren bir dolandırıcılık yaşandı. Arkası dizel önü benzinli aracı birleştirip sattılar.

18.09.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-14:08) İstanbul'da Pes Dedirten Dolandırıcılık: Arabanın Önü Başka Arkası Başka

İstanbul Üsküdar'da 2. el araç satın alan bir vatandaş, aldığı aracın arkasının dizel önünün ise benzinli bir araçtan alınıp birleştirildiğini öğrendi. Dolandırıldığını fark eden mağdur İsa Kaya büyük şok yaşadı.

ALDIĞI ARABNIN ÖNÜ BENZİNLİ ARKASI İSE DİZEL ÇIKTI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre İstanbul Üsküdar’da İsa Kaya isimli bir vatandaş internet üzerinden gördüğü 2. el aracı satın almak istedi. Daha sonra satıcıyla görüştükten sonra aracı 150 bine satın aldı. İsa Terli aracı satın aldıktan sonra 6 ay boyunca farklı arızalarla karşılaştı. Aracı satın alan İsa Terli araçtaki arızalar için aylar sonra ekspertiz’e gitti. Burada yapılan araç muayenesinde Aracın ön kısmının benzinli arka kısmının ise dizel olan bir araca ait olduğu ortaya çıktı. Dolandırıldığını fark eden mağdur İsa Kaya büyük şok yaşadı.

150 BİN LİRA VERDİĞİ 2. EL ARABANIN ÖN KISMI 2013 ARKA KISMI İSE 2014 MODEL ÇIKTI

Ekspertiz kontrolünde İsa Kaya’nın 150 bin lira ödeyip aldığı ikinci el otomobilin ön kısmı 2013 benzinli bir araca aitken arka kısmı ise 2014 dizel araca ait olduğu ortaya çıktı. Yaşanan olay sonrası satıcı ile iletişime geçmeye çalışan mağdur İsa Kaya satıcıdan herhangi bir olumlu geri dönüş alamadı.

2 FARKLI ARACI BİRLEŞTİRİP BANA SATMIŞLAR

Yaşadığı olay sonrası konu ile ilgili açıklamada bulunan İsa Kaya, ‘İnternet üzerinden gördüğüm ilan sonrası araç sahibiyle görüşerek aracı satın aldım. Arabayı satan kişi beni ekspertize götürdü. Orada araçta herhangi bir sorun olmadığı söylendi. Sanırım anlaşmalıydılar. Arabayı aldıktan sonra eve dönerken daha ilk gün arabanın motoru yanmaya başladı. Tamir ettirdik. Sonrasında sürekli olarak arıza vermeye başladı. Son gittiğim araba tamircisi ise durumu fark edince her şey ortaya çıktı. Meğerse 2 farklı aracı birbirine yerleştirip tek otomobil yapmışlar. Aracın önü benzinli arkası dizel. Aracı bana satan kişiyle iletişime geçmeye çalıştım fakat kendisi bu durumu kabul etmedi. Olayı bilmediğim için araca arızalarından dolayı milyarlarca lira masraf yaptım. Son olarak aracı ekspertize götürdüm. Raporlarımı alarak avukat tuttum. Mahkeme yoluna gideceğim’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal