İstanbul'da HES Kodu Zorunluluğu

İçişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan genelge ardından İstanbul'da bugün itibariyle bütün kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu oldu.

23.09.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-11:51) İstanbul'da HES Kodu Zorunluluğu

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde her geçen gün yeni tedbirler alınmaya devam ediyor.

Yeni normal sürecinde koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan önlemlere İstanbul'da bir yenisi daha getirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ardından Hayat Eve Sığar (HES) kodu 23 Eylül 2020 itibarıyla, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu istekleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu bir şekilde kullanılmasına karar alındı.

HES KODU NEDEN KULLANILIR?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu, koronavirüs salgını ile beraber hayatımıza girerek, sağlık hususunda önlem sağlamak için kullanılan bir yoldur.

HES Kodu, 'Kontrollü Sosyal Hayat' çerçevesinde, ulaşım veya ziyaret benzeri işlemlerinizde kurumlarla ve şahıslarla, koronavirüs hastalığı bakımından herhangi bir tehlike taşıyıp taşımadığınızı güvenli olacak şekilde paylaşmanız için kullanılan bir koddur.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodunu uygulama aracılığıyla almak için;

'Hayat Eve Sığar' uygulaması aracılığıyla 'Hes Kodu işlemleri' kısmına girilir.

HES kodu butonuna basılır.

Yeni kod ekle butonun tıklandıktan sonra, kod kullanım zamanı bildirilir ve kod oluşturulur.



SMS yolu ile almak için;

HES yazarak, aralarında boşluk bırakıp sırayla; TC kimlik seri nosunun son dört hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı şeklinde) yazılır.

Hazırlanan mesaj, 2023 numarasına SMS olarak gönderilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal