İstanbul'da Başakşehir, Fatih, Sarıyer ve Esenyurt'ta Sayım İşlemi Sona Erdi

AK Parti'nin itirazı sonucunda İstanbul'un bazı ilçelerinde oyların yeniden sayım işlemi devam ediyor. Başakşehir, Fatih, Sarıyer ve Esenyurt'ta sayım işlemi sona erdi. Alınan bilgilere göre Binali Yıldırım'ın öne geçmek üzere olduğu bildirildi.

04.04.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-11:48) İstanbul'da Başakşehir, Fatih, Sarıyer ve Esenyurt'ta Sayım İşlemi Sona Erdi

İstanbul’un 19 ilçesinde sayım kararı verildi. 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede ise tüm oyların yeniden sayılması kararı verildi. Başakşehir, Fatih, Sarıyer ve Esenyurt'ta sayım işlemi sona erdi.

Beykoz'da 550 sandıktaki 5 bin 733 geçersiz oy incelendi ve bazı geçersiz oylar sayıldı. Fatih’te ise 838 sandıktaki 7 bin 618 geçersiz oyun incelenmesi sona erdi.

4 İLÇEDE TÜM OYLAR SAYILDI

Çatalca, Silivri, Kartal ve Maltepe'de 1. Seçim Bölgesinde de bütün oylar tekrar sayılıyor.

Sonuçlar için ilçelerde ıslak imzalı tutanaklar bekleniyor.

İSTANBUL'DA RESMİ SONUÇ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Mart seçimlerini kazanan adayların 13 Nisan’da YSK tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

AK PARTİ: BİNALİ YILDIRIM ÖNE GEÇMEK ÜZERE

İstanbul'da maddi hatalarla alakalı düzeltmeler ve geçersiz oyların tekrar sayılması devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan önemli bir açıklama geldi. Dağ, makasın daraldığını, Binali Yıldırım'ın artıya geçmesine çok az kaldığını açıkladı.

YSK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul'daki seçim sonuçları şimdilik kesinleşmedi. Bazı ilçelerde oyların hepsi sayılırken, İstanbul'un büyük kısmında geçersiz oyların hepsinin sayımı devam ediyor. Süreçle alakalı bilgi veren YSK Başkanı Güven, "Süreç sürüyor. Olağanüstü bir şey olursa açıklama yaparım" dedi.

KAYDIRMALARDAN VE GEÇERSİZ OYLARDAN SON GELEN BİLGİLER

Alınan bilgiye göre; Bağcılar’da yapılan itiraz neticesinde "kaydırma" olan sandıklarda düzeltmeler sonucu 1304 oy Binali Yıldırım'a yazılmıştı.

Gene aynı biçimde Arnavutköy'de Binali Yıldırım'a 1221 oy yazılırken, bu oyların 676’sının Vatan Partisi adayına, 537’sinin ise Ekrem İmamoğlu’na kaydırıldığı tespit edildi.

Beykoz'da da, kaydırma yapılan ve hala süren geçersiz oyların sayımından 3191 oy Binali Yıldırım'ın hanesine eklendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal