İstanbul'a Kar Yağacak mı, İstanbul'a Ne Zaman Kar Yağacak?

Hava sıcaklıklarının düştüğü bu günlerde İstanbullular karın ne zaman yağacağını merak ediyor. Yılbaşı yaklaşmışken kar yağıp yağmayacağı gündemde. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

14.01.2019-08:06 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-16:31)

Hava sıcaklığı düşmüşken ve yılbaşı yaklaşmışken İstanbullular kar yağıp yağmayacağını merak ediyor. Son dönemde yağış miktarlarının azalması kar yağmama riskini doğuruyor. Peki, uzmanlar ne dedi, İstanbul’a kar ne zaman geliyor? İşte detaylar…

İSTANBUL’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinin yüksek kesimlerinde kar görülmeye başlandı. Peki, İstanbul’a kar ne zaman geliyor? AKOM'dan uyarı geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'dan yapılan açıklamaya göre bugün (20.12.2021) akşam saatlerinde karla karışık yağmur şehri etkisi altına alacak. Pazartesi etkisini azaltacak olan bu yağışın Çarşamba günü daha şiddetli olarak gelmesi bekleniyor.

AKOM uyarısında, "Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın, bu akşam saatlerinden itibaren bölgemiz üzerinde etkisini artırması, pazar gününe kadar şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca pazar ve pazartesi günleri mola vermesi beklenen yağışların, salı sabah erken saatlerden itibaren tekrar etkili olacağı, çarşamba akşam saatlerine kadar il genelinde aralıklı kar yağısı geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Soğuk hava, muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması önemlidir." açıklamasında bulundu.


GEÇEN SENE KAR NE ZAMAN YAĞMIŞTI?

Geçen sene de soğukların gelişi ve karın yağışı gecikmişti. 2021 yılında yılbaşına karlı bir havada giremeyen İstanbullular 2022 yılında karla birlikte girmek istiyordu. Ancak söylenenlere göre bu sene de yılbaşında kar olmayacak. Ani bir sıcaklık düşmesinin ardından bir sürpriz de olabilir. Geçen sene İstanbul’a ilk kar 14 Ocak 2021’de düşmüştü. Bu yıl da 14 Ocak tarihine yakın bir zamanda kar bekleniyor.

BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji;  Erzincan, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Erzurum, Hakkâri, Muş, Bitlis, Ardahan, Van, Ağrı, Kars, Iğdır illeri için kar yağışı beklediklerini duyurdu. Şu ana kadar en düşük hava sıcaklığı Ardahan’da kaydedildi.

Bu hafta İstanbul’da kar yağışı beklenmiyor. İstanbul için fırtına ve yağmur uyarısı verildi. Ülke genelinde parçalı, çok bulutlu hava durumları bekleniyor. Marmara genelinde bu hafta gök gürültülü sağanak yağış olacağı söylendi.

Ege ve Marmara’da yağış ve fırtınanın yer yer şiddetli olabileceği söylendi. Kıyı kesimleri için sel veya su baskını uyarısı verildi. Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz için de Meteoroloji tarafından vatandaşların dikkat etmesi gereken uyarılar verildi. Açıklamaya göre bu bölgelerde kuvvetli rüzgar ulaşımda sorunlara sebep olabilir. Şiddetli rüzgarın ağaç, direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuz durumlara da neden olabileceğini duyuruldu. Vatandaşların dikkatli olması istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal