İstanbul Sokaklarını Sessizlik Bürüdü!

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Cuma günü saat 21.00'de başlayan ve Pazartesi saat 05.00'te sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kent genelinde sokaklar, caddeler ve meydanlarda sessizlik hakim oldu.

28.02.2021-13:35 - (Son Güncelleme: 28.02.2021-13:35) İstanbul Sokaklarını Sessizlik Bürüdü!

Sadece dışarı çıkmalarına izin verilenlerin hareketliliğinin gözlendiği kentte, vatandaşlar evlerine yürüme mesafesinde olan market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçilerden alışveriş yapmakta.

KONTROL NOKTALARINI GEÇTİKTEN SONRA DOLAŞILABİLMEKTE

Taksim Meydanı'nda sessizlik sürerken, İstiklal Caddesi'nde sadece kısıtlamadan muaf olan turistler, kontrol noktalarından geçtikten sonra dolaşabilmekte.

Beşiktaş, Ortaköy, Bebek, Emirgan sahil şeridinde de sakinlik gözlenirken, bu semtlerde de sadece turistler ve evcil hayvanlarını dışarı çıkaran vatandaşlar vardı.

POLİSLER İZİN BELGELERİNİ KONTROL ETTİ

Polis ekipleri de hem yollarda kurdukları kontrol noktalarında hem de yaya olarak dışarıda olan vatandaşların izin belgelerini kontrol etti.

TURİSTLER TARİHİ ALANLARI GEZDİ

Sultanahmet Meydanı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önü, Eminönü Yeni Cami ve çevresinde yoğunluk görülmedi. Bölgede bazı turistlerin tarihi alanları gezdiği görüldü.

Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı yanında bulunan bazı dükkanların da açık olduğu görüldü. Sarayburnu Sahili'nin de genel olarak sakin olduğu bildirildi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANMADI

Kentin Anadolu yakasında Kadıköy, Üsküdar ve Salacak Sahili'nde de sakinlik hakim olurken, D-100 Karayolu'nda trafik yoğunluğu yaşanmamakta.

Öte yandan İBB verilerine göre kentte trafik yoğunluğu saat 12.15 itibariyle yüzde 4 olarak ölçüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal