İstanbul Odaklı 12 Şehirde Bilişim Operasyonu: 39 Gözaltı

Bilişim sistemlerinden yararlanarak, nitelikli dolandırıcılıkla uğraşan suç örgütlerine ilişkin, İstanbul odaklı 12 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda 39 zanlı yakalandı.

27.05.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-10:13) İstanbul Odaklı 12 Şehirde Bilişim Operasyonu: 39 Gözaltı

Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri, şehir genelinde kargo çalma, bir malın uzaktan alınıp kart bilgileriyle ödeme yapılması, başkalarının kredi kartıyla alışveriş, oltalama yolu ile pos cihazından kredi kartı kopyalama, sahte kimlik ile yedek sim kart çıkarma, PTT üzerinden e-devlet şifresi alma, banka kartı çıkarma, mobil bankacılık hizmetlerini etkin duruma getirerek hesapların boşaltılması ile dolandırıcılık kabahatiyle alakalı operasyon başlattı. Çalışmalar sonucunda, 70 şehir ile yapılan yazışmalarla yurt genelinde 136 hadise belirlendi.

Görevlilerin faaliyetleri ile dinlemeler sonucunda hadiselere aktif katıldığı belirlenen, dördü suça zorlanan çocuk, 55'i yaşı büyük olan toplamda 59 zanlının açık kimlik ve adreslerini tespit edildi.

Operasyon çerçevesinde, İstanbul odaklı olduğu 42 ile 12 şehirde tespit edilen 16 adreste yapılan aynı zamanlı operasyon ile içlerinde suç örgütü elebaşı D. E. ile idarecilerinin hepsinin olduğu 39 zanlı yakalandı.

Zanlılarından karakoldaki işlemleri devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal