06.04.2020-16:46 (Son Güncelleme:25.04.2024-02:04)


1

İGA Havalimanı İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nın tam kapasiteye geçişinin 1'inci yılının anlam ve önemini belirten açıklamada, "Her şey bundan tam 1 yıl önce başladı. İstanbul Havalimanı olarak tam kapasite operasyon ile hizmete geçiş için dünyanın gözü önünde havacılık sektörünün en başarılı ve en büyük taşınmasını 6 Nisan 2019’da paydaşlarımızla gerçekleştirdik." dedi



2

TÜRKİYE'NİN LOJİSTİK BAŞARISININ KANITI

 TÜRKİYE'NİN LOJİSTİK BAŞARISININ KANITI

İstanbul Havalimanı'nın inşaat aşamasından açılış dönemine, açılıştan da tam kapasite operasyonlara geçiş sürecine kadar farklı aşamalarda türlü zorluklarla baş ederek, bugünkü durumuna geldiğine vurgu yapan Samsunlu, "Sivil havacılık tarihinin en iddialı taşınma operasyonlarından 'Büyük Göç' olarak adlandırdığımız ve Türkiye'nin lojistik başarısının kanıtı niteliğindeki bu operasyon, 47 bin 300 tonluk ekipmanın Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde, iki günden daha kısa bir sürede, 33 saatte taşınması ile tamamlandı. İGA olarak, açık bir havalimanından 45 kilometrelik (km) uzaklığa bir taşınma operasyonunu sorunsuz yönettik." diye konuştu.



3

HAVACILIK TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA

HAVACILIK TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA

Samsunlu, konuya yönelik "İstanbul Havalimanı, 6 Nisan 2019’da, tam operasyona geçerek kimi havacılık otoritelerinin düşüncelerini boşa çıkarıp yapılamaz denileni yapmış ve havacılık tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Böylesine bir operasyonu dünya üzerinde yapabilecek ülkeler sınırlı sayıdadır. Ülkemiz, o ülkeler arasında yer alarak havacılık tarihinde fark ortaya koymuştur. İstanbul Havalimanı, 6 Nisan 2019’da, tam operasyona geçerek kimi havacılık otoritelerinin düşüncelerini boşa çıkarıp yapılamaz denileni yapmış ve havacılık tarihinde yeni bir sayfa açmıştır." değerlendirmesini yaptı.



4

Samsunlu, İstanbul Havalimanı’ndaki en büyük uluslararası alanda kalite standartlarını artırarak, sundukları hizmetlerle, zengin yeme-içme ve alışveriş mekanlarıyla, kültür-sanat sergileriyle İstanbul Havalimanı’nda tam kapasite operasyonların ilk yılında yolcu memnuniyetini ön plana koyan bir yaklaşımla bu hedefi başardıklarını belirtti.



5

"DEVLETE 22,4 MİLYON AVRO TUTARINDA EK ÖDEME GERÇEKLEŞTİRDİK"

"DEVLETE 22,4 MİLYON AVRO TUTARINDA EK ÖDEME GERÇEKLEŞTİRDİK"

Samsunlu, "6 Nisan 2019 tarihinde tam kapasiteyle operasyon sürecine başladığımız İstanbul Havalimanı’nda, ilk işletme yılı içerisinde DHMİ tarafından garanti edilen 233,1 milyon avroluk Dış Hat Yolcu Gelirinin aşılması sonucu İGA tarafından devlete 22,4 milyon avro tutarında ek ödeme gerçekleştirdik. Devletin hiçbir kaynağını kullanmadan ilk yılımızı tamamlamış olduğumuz bu kısa süre zarfında önemli başarılara imza atarak uluslararası havacılık camiasının odağı haline geldik." dedi.



6

"YENİ PİSTİMİZİ 18 HAZİRAN'DA HİZMETE ALMAYI PLANLIYORUZ"

 "YENİ PİSTİMİZİ 18 HAZİRAN'DA HİZMETE ALMAYI PLANLIYORUZ"

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA olarak yeniliklenmeyi ihtiyaç haline getirdiklerine işaret eden Samsunlu, "Halihazırda 3’üncü pist çalışmalarımız sürüyor. Operasyonel olarak önemli avantajlar sağlayacak bu yeni pistimizi 18 Haziran'da hizmete almayı planlıyoruz. İstanbul Havalimanı çevresindeki rüzgar gülleri bu yıl bitmeden taşınarak kaldırılacak ve ek binaların yapımı tamamlanacak. İstanbul Havalimanı’nın her şey takvimine uygun, planlandığı gibi gidiyor." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR