İstanbul Esenyurt'ta Yeni Çevre Problemi: Dere Her Gün Farklı Renkte Akıyor

Son zamanlarda çevre problemleriyle boğuşan İstanbul, yeni bir problemle daha karşılaştı. İstanbul Esenyurt'taki bir dere, etraftaki fabrikalardan atılan kimyasal atıklar sebebiyle griye boyandı.

10.06.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-15:45) İstanbul Esenyurt'ta Yeni Çevre Problemi: Dere Her Gün Farklı Renkte Akıyor

Son zamanlarda deniz salyası gibi çevre problemiyle karşı karşıya kalan İstanbul, bu defa da Esenyurt ilçesinde bulunan gökkuşağı renklerinde olan deresi ile gündem oldu.

Senelerdir çevre fabrikalardan çıkan tonlarca kimyasal atık ile çeşitli renklere boyanan Haramidere deresi, bu defa da gri renge boyandı. Yer yer ilçenin çeşitli bölgelerinde rögar kapaklarından çıktığı fark edilen bu rengarenk dere suyu, bölge sakinlerinde de rahatsızlığa yol açtı.

Vaziyetin pek çok defa görevlilere ihbar edilmesine rağmen hiçbir adım atılmadığını ifade eden mahalle sakinleri de bir an evvel bu kirliliğin sona ermesini istedi.

“ÇOK PİS KOKUYOR”

Derede medyada gelen bu pisliğin bir an evvel sona ermesi gerektiğini ifade eden ve mahallelinin kokudan oldukça rahatsız olduğunu belirten Mustafa Şen, “Ben 10 yıldır Esenyurt’ta esnaflık yapıyorum ve de yaşıyorum. Bu dere hep bu şekilde kötü bir görüntüye sahip ve çok pis kokuyor. Sanki gökkuşağı gibi bir gün kırmızı akıyor bir gün mavi akıyor. Artık mahallede kokudan durulmuyor bu durumdan çok sıkıldık ama kimse bu durumla ilgilenmiyor. Çevreye iyi bakıldığını düşünmüyorum sizde görüyorsunuz zaten her taraf pislik içinde. Bir an önce yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz” sözleriyle kirlilikten duyduğu rahatsızlığı ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal