İstanbul Boğazı'nda korkutan görüntü: Kilometrelerce öteden göründü

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinin açıklarında yer alan görüntü vatandaşları tedirgin etti. Denize dökülen mazot kilometrelerce öteden bile görüldü.

13.08.2022-09:54 - (Son Güncelleme: 13.08.2022-13:34)

İstanbul’da yaşanan çevre kirliliği skandallarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindeki bir limanın etrafında büyük bir alana yayılmış olan mazot tabakası görenleri hayrete düşürdü. Havadan çekilen fotoğraflarda mazot tabakasının geniş bir alana yayıldığı gözlerden kaçmazken, akıllara geçen yıl yaşanan deniz müsilajı kabusu geldi. 

Kilometrelerce öteden göründü

Geçtiğimiz yıl neredeyse bütün Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaj sorununun etkilerinin henüz yeni yeni atlatılmış olmasına rağmen, yaşanan bu mazot tabakası sorunu akıllara müsilaj sorununun yeniden yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu getirdi.

İstanbul mazot tabakası

Dron ile çekilen görüntülerde denizin yüzeyini önemli bir ölçüde kapladığı gözlemlenen mazot tabakasının gemilerin güzergahı üzerinde yer alması sebebiyle daha geniş bir alana yayılmasından endişe ediliyor. 

Mazot tabakasına neyin veya kimin sebep olduğu konusunda ise henüz bir gelişme yaşanmadı. Yetkililerin olayla ilgili bir soruşturma başlatması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal