İsrail'de büyük bir panik hakim! Dış temsilcilikler hız kesmeden alarma geçti

İsrail, dün Tahran'da bir albaya düzenlenmiş olan suikastın sonrasında İran'ın yanıt verme olasılığını da dikkate alıp, dış temsilciliklerde 'alarma' geçti. İşte haberin detayları...

23.05.2022-14:38 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-14:38) İsrail'de büyük bir panik hakim! Dış temsilcilikler hız kesmeden alarma geçti

Söz konusu İsrail'in, Tahran'da suikast sonucunda öldürülmüş olan Devrim Muhafızları Ordusu üyesi için İran'ın intikam alma ihtimaline karşı dış temsilciliklerde "alarm durumuna" geçtiği duyuruldu.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Tel Aviv yönetiminin, dün Tahran'da Seyyad Hodayi'ye düzenlenmiş olan suikastın sonrasında "İran'ın yanıt verme olasılığını dikkate aldığı" bildirildi. Bu durumda ise, "İsrail'in dünya genelindeki elçilik ve temsilciliklerinde alarm durumunun devam ettiği" kaydedilmiştir. 

Suikastını üstlenen bir açıklama gelmedi

İsrailli makamlardan, İranlı yetkilinin suikastını üstlenen bir açıklama henüz yapılmamıştır. İran Devrim Muhafızları Ordusunun "Kudüs Gücü"ne bağlı olan Albay Seyyad Hodayi'nin dün başkent Tahran'da suikast sonucunda öldürüldüğü duyurulmuştu. 

Devrim Muhafızları Ordusu, Tahran'daki Mücahidin-i İslam Caddesi'ndeki evinin yakınlarında silahlı saldırıya uğramış olan İranlı albayın, başına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiğini bildirmişti. Hız kesmeden olay yerinden kaçan saldırganlar için yakalama çalışmaları başlatılmıştı. Saldırı sonucunda hayatını kaybeden Hodayi'nin Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusu bünyesinde görev almış olduğu bildirilmişti.



Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal