İsrail'de Bir Devir Kapandı! Netanyahu Dönemi Sona Erdi

İsrail'de muhalif partilerin kurduğu koalisyon hükümetinin Mecliste güven oyu almasıyla 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi.

13.06.2021-20:59 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-10:11) İsrail'de Bir Devir Kapandı! Netanyahu Dönemi Sona Erdi

İsrail'de muhalif partilerin kurduğu koalisyon hükümetinin Mecliste güven oyu almasıyla 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi. İsrail Parlamentosu’nda (Knesset) yapılan oylamada, 12 yıllık Netanyahu hükümeti resmen sona erdi. Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülüğündeki kurulan koalisyon hükümetinin güvenoyu alması bir devri kapatmış oldu. 

İsrail Parlamentosu’nda yapılan oylamada 12 yıldır iktidarda olan Netanyahu hükümeti resmen sona erdi. Kurulan koalisyon hükümetinin güvenoyu almasıyla 12 yıllık devir kapandı. 

KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULDU 

23 Mart’ta erken seçim olmuş fakat hiçbir parti hükümeti oluşturmak için yeterli milletvekili sayısına ulaşamamıştı. Netanyahu’nun da hükümet kurmakta başarısız oluşu ülkede siyasi krize neden olmuştu. Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid ise koalisyon hükümeti kurmak için anlaşmıştı. Ve Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin bilgilendirilmişti. 

60 MİLLETVEKİLİ LEHTE OY VERDİ

8 partiden oluşan koalisyon hükümetinin güvenoyu oylamasına 16.00’da İsrail Parlamentosu'nda başlanmıştı. Yapılan oylamada, 60 milletvekilinin lehte, 59 milletvekilinin ise aleyhte oy vermesi ile Bennet ve Lapid koalisyon hükümeti güvenoyu aldı. Ve İsrail’in 36’ıncı hükümeti oldu. Bennett, 2023'e kadar Başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından görevi Lapid'e devredecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal